Tuňák
- tuňák (steak) 200 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej
- citronová šťáva 1 lžíce
Salát
- listový salát (míchaný) 100 g
- chřest (spařený) 6 stonků
- červená cibule (oloupaná a nakrájená na kolečka) 1 ks
- kapary (velké) 1/4 hrnku
- lichořeřišnice (kvítky a lístky)
Dresink
- olivový olej 1/4 hrnku
- citronová šťáva 2 lžíce
- dijonská hořčice 2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Tuňák: Ochuťte tuňáka solí a čerstvě namletým pepřem, pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Rozpalte pánev co nejvíce a opékejte tuňáka asi 1 minutu po každé straně, aby se zatáhl, ale uvnitř byl pořád růžový. Doba závisí na tloušťce steaku. Pak ho dejte stranou a nechte vystydnout.
- Salát: Všechny ingredience naaranžujte na talíře pro každého z jedlíků.
- Steak z tuňáka nakrájejte na asi 5 mm plátky a položte je navrch salátu.
- Dresink: Smíchejte všechny ingredience dohromady a přelijte přes salát. Hned podávejte.