reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Salát Nicoise
Autor: profimedia.cz Salát Nicoise

Salát Niçoise

Hodnoceno: 2x
Označuje se tak zeleninový salát s kousky tuňáka, vařeným vejcem a černými olivami z oblasti kolem přímořského Nice. První doložitelný recept však pochází z Paříže. Ať tak či tak, v letním večeru či horkém dni vás parádně osvěží i zasytí. Nezapomeňte na sklenku rosé.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Brambory očistěte, ale ponechte slupku. Velké nakrájejte na čtvrtky, menší překrojte na půl a vařte je ve vroucí vodě 15 minut doměkka. Slijte a nechte zchladnout.
  2. Salát operte a nechte okapat nebo použijte odstředivku. Vejce uvařte natvrdo, křepelčím stačí 3 minuty. Zchlaďte pod studenou vodou, oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky.
  3. Fazolky blanšírujte 1 minutu ve vroucí vodě, můžete je přidat i k bramborám. Vyjměte, propláchněte ledovou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost a slijte.
  4. Na talíře rozdělte salát, promíchejte s rukolou. Na každý rozdělte 2 křepelčí vejce, 8 oliv, brambory a fazolky. Tuňáka slijte, natrhejte vidličkou na větší sousta a položte na salát. Ozdobte srolovanými kousky ančoviček.
  5. Olivový olej vyšlehejte metličkou s octem a hořčicí do emulze, osolte, opepřete, posypte petrželkou a přelijte přes salát. Podávejte jen tak nebo s bagetou.

reklama