Cilbir – turecká vejce
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Cilbir – turecká vejce
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Postup přípravy
-
V misce smíchejte jogurt s najemno rozdrceným česnekem a nasekaným koprem. Podle chuti osolte a nechte prozatím stranou v pokojové teplotě.
-
V malé nepřilnavé pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a zahřívejte, až začne zlátnout – trvá to asi 5 minut. Poté do něj vmíchejte chilli vločky a mletou papriku a stáhněte z ohně.
-
V širokém kastrolu přiveďte vodu k bodu varu. Jakmile začne vřít, přilijte do ní ocet a zmírněte plamen, aby jen mírně probublávala. Každé vejce vyklepněte do malé misky nebo hrnečku. Vařečkou ve vodě vytvořte jemný vír a do něj opatrně vlijte jedno vejce. Vařte asi 3 minuty a poté ho děrovanou lžící přemístěte do velké mísy, do které jste nalili horkou vodu z kohoutku. Postupně takto uvařte všechna vejce.
-
Na talíř dejte kopeček ochuceného jogurtu, navrch položte dvě okapaná ztracená vejce, zakapejte chilli máslem a ozdobte zbylým koprem. Podávejte s čerstvým bílým chlebem.
Cilbir – turecká vejce
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Cilbir – turecká vejce
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další nápadité recepty na snídaně z vajec najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: