Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Vejce natvrdo v krémové hořčičné omáčce s pečenými bramborami

Moje hodnocení
3x

Snadný a chutný recept, ve kterém bez potíží zužitkujete vejce z velikonoční koledy a třeba i zbylé vařené brambory. Obě tyto ingredience totiž budete servírovat na famózní krémové omáčce s hořčicí. Ideální tip na rychlý oběd či večeři.

2 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • jarní cibule 1 ks
  • máslo 1 lžíce
  • dijonská hořčice (např. Maille) 1 lžíce
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • vejce (sůl, pepř)
  • vařené brambory 400 g
  • olej 2 lžíce
  • snítka hladkolisté petržele
  • citronová šťáva na dochucení
  • sůl (uvařená vejce) 2 ks

Postup přípravy

  1. Na omáčku nechte na másle zesklovatět nasekanou jarní cibulku, přidejte k ní hořčici a zpěňte.
  2. Vše zalijte smetanou, provařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.
  3. Omáčku dochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy a promixujte tyčovým mixérem do pěny.
  4. Brambory pozvolna opečte na pánvi s olejem dozlatova ze všech stran. Petržel nasekejte najemno a opečené brambory v ní obalte.
  5. Do talíře nalijte omáčku, na ni rozložte brambory a nakonec přidejte oloupaná a přepůlená vajíčka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty