Suroviny
- máslo 1 lžíce
- dijonská hořčice (např. Maille) 1 lžíce
- smetana ke šlehání 250 ml
- vařené brambory 400 g
- olej 2 lžíce
- hladkolistá petržel snítka
- citronová šťáva (na dochucení)
- vejce (uvařená ) 2 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na omáčku nechte na másle zesklovatět nasekanou jarní cibulku, přidejte k ní hořčici a zpěňte.
- Vše zalijte smetanou, provařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.
- Omáčku dochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy a promixujte tyčovým mixérem do pěny.
- Brambory pozvolna opečte na pánvi s olejem dozlatova ze všech stran. Petržel nasekejte najemno a opečené brambory v ní obalte.
- Do talíře nalijte omáčku, na ni rozložte brambory a nakonec přidejte oloupaná a přepůlená vajíčka.
Vejce natvrdo v krémové hořčičné omáčce s pečenými bramborami 2 Zdroj: S vášní pro jídlo