Vejce natvrdo v krémové hořčičné omáčce s pečenými bramborami
Zdroj: S vášní pro jídlo
Vejce natvrdo v krémové hořčičné omáčce s pečenými bramborami
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Snadný a chutný recept, ve kterém bez potíží zužitkujete vejce z velikonoční koledy a třeba i zbylé vařené brambory. Obě tyto ingredience totiž budete servírovat na famózní krémové omáčce s hořčicí. Ideální tip na rychlý oběd či večeři.
Postup přípravy
-
Na omáčku nechte na másle zesklovatět nasekanou jarní cibulku, přidejte k ní hořčici a zpěňte.
-
Vše zalijte smetanou, provařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.
-
Omáčku dochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy a promixujte tyčovým mixérem do pěny.
-
Brambory pozvolna opečte na pánvi s olejem dozlatova ze všech stran. Petržel nasekejte najemno a opečené brambory v ní obalte.
-
Do talíře nalijte omáčku, na ni rozložte brambory a nakonec přidejte oloupaná a přepůlená vajíčka.
Vejce natvrdo v krémové hořčičné omáčce s pečenými bramborami 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Vejce natvrdo v krémové hořčičné omáčce s pečenými bramborami 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo