Neplecha na plechu

Rychlá mrkvová buchta s tvarohovým krémem

Moje hodnocení
1x

Už se nám pomalu blíží jarní období, a proto si můžeme postupně vytahovat ze šuplíku recepty na jarní moučníky. Co třeba taková mrkvová buchta s tvarohovým krémem? Za nás rozhodně!

12 porcí
60 minut

Těsto:

Krém:

Na ozdobení:

  • kakao
  • zdobení (cukrové mrkvičky)

Postup přípravy:

  1. Jako první si hranatou formu nebo pekáč vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Troubu rozehřejte na 175 °C.
  2. Ořechy nasekejte na polohrubo. Mrkev očistěte a nastrouhejte najemno. Hladkou mouku prosejte do misky a poté do ní pečlivě zamíchejte kypřicí prášek a skořici.
  3. V jiné míse (nebo v robotu) utřete máslo s cukrem do nadýchané pěny. Poté do ní po jednom zašlehejte vejce. Následně do tohoto základu zašlehávejte střídavě moučnou směs a mléko, dokud nezískáte krásně nadýchanou krémovitou směs.
  4. Na závěr do tohoto vláčného těsta ručně vařečkou zamíchejte ořechy a mrkev. Když je těsto připravené, nalijte ho do formy a rovnoměrně ho v ní rozprostřete.
  5. Buchtu vložte do trouby vyhřáté na 175 °C a pečte zhruba 40 minut. Pokud si nejste jisti, zda je buchta po časovém limitu dobře propečená, zkuste test špejlí. Hotovou buchtu nechte zcela vychladnout.
  6. Než buchta vystydne, připravte si krém. Obě smetany promíchejte a vyšlehejte dotuha. V misce umíchejte tvaroh s moučkovým cukrem a poté do něj opatrně ručně zapracujte smetanu. Směs už zbytečně nešlehejte, jen ji jemně smíchejte. Dalším šleháním by se mohla smetana srazit a zdrcnout tak celý krém.
  7. Vychladlou buchtu naporcujte na pravidelné kostičky. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku, nejlépe s plochou hubičkou, a každou kostičku jím z vrchu nazdobte.
  8. Poté krém jemně poprašte kakaem a dozdobte cukrovou mrkvičkou. Cukrovou mrkvičku jednoduše vytvoříte z cukrové polevy na perníčky. Tu stačí obarvit dle potřeby a na prkénko, na které jste položili pečicí papír, nanášejte polevu do tvaru mrkvičky. Ty poté nechte do druhého dne usušit.

A tady jsou další recepty na řezy:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty