návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Máslové croissanty

16 ks porcí
nad 2 hodiny
Máslové croissanty
Máslové croissanty Autor: Miluji svůj život
Už jste někdy zkoušeli domácí croissanty? Jejich příprava zabere nějaký ten čas, ale výsledná práce se vám stokrát vrátí! Chuť je totiž fantastická. Tak pojďte do toho! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do mísy od robotu nasypte mouku. Přidejte sůl a cukr na jednu stranu mísy a droždí rozdrobte na druhou stranu.
  2. Přidejte vodu, zvolte nástavec typu hák a na střední stupeň nechte hnětat těsto cca 10 minut.
  3. Těsto by mělo být krásně elastické. Pokud není, přidejte trošku mouky.
  4. Hotové těsto ihned zabalte do potravinové fólie a dejte jej na hodinu do lednice.
  5. Po hodině rozválejte těsto na pomoučené ploše do obdelníku.
  6. Mezi 2 kusy pečicího papíru rozválejte studenou kostku másla.
  7. Tu poté položte na rozválené těsto. Kostka másla by měla být proti těstu poloviční, abyste mohli těstem na kterém nebude ležte rozválené máslo, máslo přikrýt.
  8. Poté vemte váleček a těsto několikrát vyválejte, aby se máslo zapracovalo. Vždy válejte, pak těsto přeložte a znovu jej rozválejte. Udělejte to tak alespoň třikrát.
  9. Poté zabalte máslové těsto opět do potravinové fólie a znovu jej dejte do lednice, aby hodinu odpočívalo.
  10. Po hodině jej opět vyjměte a znovu jej rozválejte a opět alespoň 3x přeložte a znovu rozválejte. Je to nutné kvůli tomu, aby se máslo opravdu dobře do těsta zapracovalo.
  11. Těsto znovu zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu v lednici odpočívat.
  12. Poté jej znovu rozválejte stejným způsobem, jako jste to už dělal, a opět znovu zabalte do potravinové fólie a nyní nechte přes noc nebo 8 hodin odpočívat v lednici.
  13. Po této době rozdělte těsto na 2 stejně velké díly, které rozválejte na obdélníky.
  14. Nožem v nich vykrojte úzké dlouhé trojúhelníky, které zabalte od širokého konce ke špičce a kraje trošku zahněte, aby měly croissantový tvar.
  15. Croissanty dejte na plechy vystlané pečicím papírem a nechte je 1,5–2 hodiny kynout, dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem.
  16. Nakonec je pomašlujte vajíčkem, můžete je i posypat oříšky, sezamem či mákem.
  17. Do trouby předehřáté na 200 °C dejte plechy nahoru a dolů na 10 minut a poté je v troubě přehoďte a opět pečte 10 minut.
  18. Pak plechy vytáhněte a croissanty nechte nejlépe na mřížce vychladnout.
  19. Vychladlé můžete ihned podávat.
Reklama
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Miluji svůj život

Miluji svůj život
Kateřina Jašková

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: Sladké , Francouzské kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama