Suroviny
- bílá cibule (velká ) 1 ks
- rostlinný olej (nebo ghí) 2 lžíce
- chilli papričky 2–3 ks
- česnekovo-zázvorová pasta 1 lžička
- koření garam másala (mleté ) 1 lžička
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- kurkuma (mletá ) 1 menší lžička
- kuřecí prsa 400 g
- rajčata (velké ) 1 ks
- kokosové mléko 400 ml
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- sůl
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte ghí nebo olej, vsypte chilli papričky a opékejte, až se rozvoní. Přisypte cibuli a jakmile zesklovatí, vmíchejte pastu a za stálého míchání restujte asi 30 vteřin. Přidejte všechno mleté koření a opékejte na středním stupni za občasného promíchání zhruba 5 minut. Podle chuti osolte. Mezitím nakrájejte maso na 2cm kostky.
- Maso vsypte k voňavému základu, zvyšte mírně teplotu a restujte ho ze všech stran. Rajče nakrájejte na kostičky, přimíchejte k opečenému masu a duste 10 minut.
- Přilijte kokosové mléko a podle potřeby ho nařeďte trochou vody tak, aby maso bylo ponořené. Přiklopte, ztlumte teplotu a vařte asi 30 minut, až maso změkne a tuk se začne oddělovat od omáčky. Odklopte a nechte odpařit případnou vodu.
- Kari můžete zlehka rozmixovat ponorným mixérem – vyjměte maso a pak polovinu kari rozmixujte a promíchejte ji se zbylým kari a masem. Posypte nasekaným koriandrem a podávejte.
Kuřecí kokosové korma kari Zdroj: Život s chutí kari