Dutch baby – nadýchaná palačinka z trouby

Moje hodnocení
4x

Ideální víkendová snídaně! Dutch baby je silnější než klasická palačinka, peče se zásadně v troubě a díky našlehanému těstu a předehřáté pánvi se nádherně nafoukne. V této verzi ji podávejte nasladko s ovocem, tvarohem či džemem, ale připravuje se i ve slané verzi, třeba k pečené zelenině.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Do mísy vložte všechny ingredience na těsto: vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše promixujte na hladké těsto.
  3. Do trouby vložte pánev (Ø 28 cm) s 2 lžícemi másla. Počkejte, až se máslo rozpustí a pánev se nahřeje. Poté do ní vlijte těsto, vraťte do trouby a pečte 15–20 minut. Okraje palačinky se hodně zvednou, vylezou až třeba 10-15 cm nad pánev, takže je to i dobrá podívaná :).
  4. Hotovou palačinku pocukrujte a ozdobte tím, co máte rádi. Třeba čerstvým ovocem, tvarohem, marmeládou, javorovým sirupem...
PRIMA TIP: Na palačinku potřebujete pánev, kterou můžete dát do trouby, a práci usnadní i ponorný (nebo jiný) mixér.

Připravte si klasické palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty