Suroviny
- máslo 2 lžíce
- vejce 3 ks
- hladká mouka (např. BIO Probio) 115 g
- mléko (polotučné) 200 ml
- moučkový cukr (třtinový, např. BIO Probio) 1 lžíce + na pocukrování
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- ovoce (k podávání)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Do mísy vložte všechny ingredience na těsto: vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše promixujte na hladké těsto.
- Do trouby vložte pánev (Ø 28 cm) s 2 lžícemi másla. Počkejte, až se máslo rozpustí a pánev se nahřeje. Poté do ní vlijte těsto, vraťte do trouby a pečte 15–20 minut. Okraje palačinky se hodně zvednou, vylezou až třeba 10-15 cm nad pánev, takže je to i dobrá podívaná :).
- Hotovou palačinku pocukrujte a ozdobte tím, co máte rádi. Třeba čerstvým ovocem, tvarohem, marmeládou, javorovým sirupem...
PRIMA TIP: Na palačinku potřebujete pánev, kterou můžete dát do trouby, a práci usnadní i ponorný (nebo jiný) mixér.
Dutch baby nadýchaná palačinka z trouby Zdroj: PROBIO
Připravte si klasické palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE