Palačinky
- plnotučné mléko (může být i rostlinné) 530 ml
- vejce 3 ks
- špaldová hladká mouka 200 g
- mletá skořice 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- rostlinný olej (na opékání)
- čerstvé ovoce (k podávání)
Pribináček
- smetana ke šlehání (33%) 250 ml
- tmavá čokoláda (85%) 100 g
- moučkový cukr 65 g
- měkký tvaroh (polotučný nebo tučný, ve vaničce) 400 g

Postup přípravy
- Smetanu zahřejte k varu, odstavte a rozlámejte do ní čokoládu. Promíchejte, nechte stát 5 minut, pak přidejte moučkový cukr a rozmíchejte ruční metlou dohladka. Nechte vychladnout a pak uložte přes noc do lednice. Tvaroh dejte do jemného sítka nad misku a nechte ho přes noc vykapat v lednici.
- Do vyšší nádoby nalijte mléko, přidejte vejce a rozmixujte je tyčovým mixérem dohladka. Postupně přisypávejte mouku smíchanou se skořicí a špetkou soli a rozmixujte dohladka. Hladké, tekuté těsto nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici, ideálně přes noc.
- V pánvi rozehřejte olej, vlijte naběračku těsta a rozlijte ho po celém povrchu. Opékejte ho z obou stran dozlatova na středním stupni.
- Upečené palačinky skládejte na talíř a přiklopte je mísou, nebo je vložte do trouby předehřáté na 30 °C, aby nevychladly.
- Než upečete palačinky, vyšlehejte čokoládovou smetanu dotuha. Perfektně to jde v robotu s nástavcem balonová metla. Do vyšlehané smetany vmíchejte špachtlí tvaroh, až vznikne hladký krém.
- Palačinky podávejte potřené pribináčkem a ozdobené ovocem.
Vyzkoušejte dokonalé palačinky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky