Neobyčejné snídaně

Nedělní snídaně: Skořicové palačinky s čokoládovým pribináčkem podle Buchty v troubě

Moje hodnocení
4x

Dokonalá víkendová snídaně, jejíž skvělost umocní to, že těsto připravíte večer, takže ráno jen upečete tenounké palačinky a doplníte je čokoládovým tvarohovým krémem. Pribináčku raději připravte více, ve skleničce poslouží i jako výborná školní svačina.

4 porce
45 minut

Palačinky

Pribináček

Postup přípravy

  1. Smetanu zahřejte k varu, odstavte a rozlámejte do ní čokoládu. Promíchejte, nechte stát 5 minut, pak přidejte moučkový cukr a rozmíchejte ruční metlou dohladka. Nechte vychladnout a pak uložte přes noc do lednice. Tvaroh dejte do jemného sítka nad misku a nechte ho přes noc vykapat v lednici.
  2. Do vyšší nádoby nalijte mléko, přidejte vejce a rozmixujte je tyčovým mixérem dohladka. Postupně přisypávejte mouku smíchanou se skořicí a špetkou soli a rozmixujte dohladka. Hladké, tekuté těsto nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici, ideálně přes noc.
  3. V pánvi rozehřejte olej, vlijte naběračku těsta a rozlijte ho po celém povrchu. Opékejte ho z obou stran dozlatova na středním stupni.
  4. Upečené palačinky skládejte na talíř a přiklopte je mísou, nebo je vložte do trouby předehřáté na 30 °C, aby nevychladly.
  5. Než upečete palačinky, vyšlehejte čokoládovou smetanu dotuha. Perfektně to jde v robotu s nástavcem balonová metla. Do vyšlehané smetany vmíchejte špachtlí tvaroh, až vznikne hladký krém.
  6. Palačinky podávejte potřené pribináčkem a ozdobené ovocem.

Vyzkoušejte dokonalé palačinky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neobyčejné snídaně

Lucie Nováková Neobyčejné snídaně

Autorka Neobyčejné kuchařky, která provozuje také foodblog Buchta v troubě, přichází s další neobyčejnou novinkou. Tentokrát přišel čas na snídaně.

Abyste nemuseli neustále snídat chleba s něčím nebo ovesnou kaši, můžete si vybrat z 90 receptů z obyčejných surovin, které máte pravděpodobně doma. V drtivé většině jde o snadné a rychlé recepty pro každý den. Aby i sofistikovanější recepty byly zvládnutelné, tak jsou doplněné o postupové fotografie a časové osy, které jasně ukazují, kdy je třeba začít s přípravou.

Jako příspěvek k trendu neplýtvání, je zde i samostatná kapitola Záchranné snídaně s recepty, jak zpracovat zbylou kaši či palačinky, okoralý chléb nebo granolu, ze které už všichni vyjedli ořechy a čokoládu.

Kuchařku zakoupíte na eshop.buchtavtroube.cz.


Přečtěte si také

Recepty