Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- řapíkatý celer 3 stonky
- batáty (oloupané a nakrájené na kostky) 2 ks (asi 500 g)
- žlutá paprika (nakrájená na kostky) 1 ks
- zeleninový vývar 600 ml
- zelené fazolky (nasekané) 100 g
- fazole (máslové, propláchnuté a okapané) 1 plechovka (400 g)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
K podávání
- ciabatta (malá nebo bageta, nakrájená na 12 plátků) 1 ks
- přepuštěné máslo (ghí)
- tymián (otrhané lístky) 1 lžíce
- čedar (nastrouhaný vyzrálý) 60 g
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte řapíkatý celer a sladké brambory a restujte asi 5 minut. Přidejte papriku a vařte dalších pár minut, potom vlijte vývar. Přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni 10 minut.
- Přidejte zelené fazolky a vařte dalších 5 minut, pak přidejte fazole z plechovky a 5 minut je nechte důkladně prohřát. V hrnci rozmačkejte pár kousků brambor a fazolí, aby se šťáva zahustila. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Mezitím opečte na přepuštěném másle kousky ciabatty po jedné straně, potom plátky otočte, přidejte na ně lístky tymiánu a nastrouhaný sýr a opečte dozlatova. Podávejte kotlík s plovoucími toustíky.
PRIMA TIP: Sbírka bleskových receptů z plechovky fazolí
Vyzkoušejte i další recepty z fazolí