Čerstvé klobásky s broccolini a fazolemi borlotti

Moje hodnocení
5x

Pro nás celkem nové druhy zeleniny, černá kapusta Cavolo Nero a broccolini, jsou obě skvělým doplňkem k tučné klobásce. V tomto případě jsou jemné růžičky broccolini přidávány do jídla až nakonec, aby změkly, a přidaly se tak k lahodné kombinaci sladkých italských klobásek, mrkve, celeru a vydatných krémových fazolí.

6 porcí
60 minut
italská

Suroviny

  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 2 lžíce
  • sladké italské klobásky typu salsiccia 350 g
  • cibule, na kostičky 1 ks
  • hladkolistá petržel, nadrobno nasekaná 2 lžíce
  • řapíkatý celer (řapíkatý celer, na plátky) 2 řapíky
  • menší mrkve, nadrobno nakrájené 2 ks
  • česnek, nadrobno nasekaný 3 stroužky
  • čerstvé oregano 2 snítky
  • sušené fazole borlotti nebo bílé fazole, namočené přes noc a scezené 2 hrnky
  • broccolini, očištěné a nakrájené na 5cm kousky 450 g
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi na středním až vysokém plamenu rozehřejte olej. Přidejte klobásky a za častého obracení opékejte cca 15 minut, dokud nezhnědne. Pak je z pánve vyjměte, nakrájejte na silná kolečka a dejte stranou.
  2. Plotýnku stáhněte na střední až mírný plamen. Přidejte cibuli a restujte cca 20 minut doměkka. Přidejte petrželovou nať, celer a mrkev a za občasného míchání restujte 10 minut. Přimíchejte česnek a oregano a restujte další 2 minuty. Nyní vraťte na pánev kousky klobásky. Přidejte fazole a 3 šálky vody a přiveďte k varu. Plotýnku stáhněte na střední až mírný plamen a vařte zakryté cca 40 minut, dokud fazole nezměknou.
  3. Poté pokličku sejměte a obsah pánve na středním až vysokém plamenu vařte cca 10 minut, dokud tekutiny neubude na polovinu původního množství.
  4. Přidejte broccolini, důkladně zamíchejte, zakryjte a vařte 5–7 minut doměkka. Osolte a opepřete, poté přendejte do servírovací mísy a podávejte.

PRIMA TIP: Broccolini je druh stonkové brokolice, která netvoří hlávky, ale jednotlivé výhony. V Itálii je velmi oblíbená, ale u nás se na trhu teprve začíná objevovat. Pokud na ni nenarazíte, použijte klasickou brokolici, kterou nakrájejte i s částí košťálu. A pokud nenajdete v obchodě italskou salsicciu, můžete použít čerstvé grilovací klobásky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Saveur

Saveur

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!


Přečtěte si také

Recepty