Domácí levandulový sirup 1
Zdroj: TZ Labeta
Domácí levandulový sirup 1
Zdroj:
TZ Labeta
Postup přípravy
-
Květy oberte ze stonků (100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů) a vložte na dno hrnce.
-
Citron pokrájejte na tenké plátky a vyskládejte na květy. Zalijte litrem převařené zchladlé vody a nechte pod pokličkou louhovat přes noc nebo lépe celých 24 hodin.
-
Sceďte květy přes plátýnko a vyždímejte je, co to půjde.
-
Do tekutiny přidejte cukr, želírovací cukr a kyselinu citronovou. Postupně svařte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
-
Zredukujte tekutinu asi o třetinu, slijte sirup do hermeticky uzavíratelných lahviček, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.
Domácí levandulový sirup 1
Zdroj: TZ Labeta
Domácí levandulový sirup 1
Zdroj:
TZ Labeta