myjsmebio.cz

Rebarborový sirup s medem a citronem

Moje hodnocení
5x

Domácí sirupy se těší velké oblibě. Kontrola kvality vstupních surovin a dochucení přesně podle vlastních preferencí. To jsou hlavní benefity domácí výroby. Zkuste trochu netradiční sirup z rebarbory, její kyselá chuť je příjemně osvěžující, ať už z hotového sirupu uděláte limonádu, nebo ho přidáte do gin & tonicu či do sklenky prosecca :)

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rebarboru omyjte, očistěte a nakrájejte na kostky. Do hrnce vlijte vodu, přiveďte k varu, vsypte rebarboru a povařte do úplného změknutí, zhruba 10–15 minut. Poté směs rozmixujte, přeceďte, přidejte med a citronovou šťávu. Nalijte do lahve a dejte do lednice vychladnout.
  2. Pro přípravu limonády nasypte do sklenice kostky ledu, přelijte sirupem podle chuti a nařeďte sodovkou. Na závěr ozdobte lístkem máty, kolečkem citronu a podávejte.

PRIMA TIP: Sezona rebarbory je v plném proudu, a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. Rebarbora neboli reveň nejenže skvěle chutná, ale navíc obsahuje spoustu prospěšných látek – bohatá je jak na vitamíny, tak i minerály, například hořčík či mangan. Čerstvou ji radíme spotřebovat v co nejkratším čase, v chladu vydrží přibližně dva dny.

Během sklizně, která trvá od konce května nejdéle do konce června, seženete rebarboru téměř na každém kroku. Určitě ale stojí za to zaměřit se na kvalitu. V obchodech vybírejte rebarboru s označením BIO nebo podpořte eko farmáře a nakupujte na farmářských trzích nebo zajeďte přímo na farmu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

myjsmebio.cz


Přečtěte si také

Recepty