reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Domácí rakytníkový sirup
Autor: archiv Labeta Domácí rakytníkový sirup

Domácí rakytníkový sirup

Hodnoceno: 3x
Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku. Když ale ostříháte celé větvičky a dáte je zmrazit, půjdou sundat mnohem snáz!
do 30 minut

reklama

reklama

Postup

  1. Ať už rakytník otrháte čerstvý, nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě.
  2. Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek.
  3. Propasírovanou tekutinu stačí svařit s želírovacím cukrem, a protože je rakytník hodně kyselý, nepřidávejte už ani citron, ani kyselinu citronovou.
  4. Vroucí sirup naplňte do vyvařených skleniček, alkoholem dezinfikujte víčka i hrdla a po uzavření otočte dnem vzhůru. 
Domácí rakytníkový sirup
Autor: archiv Labeta Domácí rakytníkový sirup

reklama

Související témata: rakytník , rakytníkový recept , zavařujeme , sirup , Nápoje