Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí rakytníkový sirup
Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku. Když ale ostříháte celé větvičky a dáte je zmrazit, půjdou sundat mnohem snáz!
do 30 minut
Suroviny
- rakytník 500 g
- bio třtinový želírovací cukr 3:1 (např. Labeta) 250 g
- voda 500 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ať už rakytník otrháte čerstvý, nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě.
- Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek.
- Propasírovanou tekutinu stačí svařit s želírovacím cukrem, a protože je rakytník hodně kyselý, nepřidávejte už ani citron, ani kyselinu citronovou.
- Vroucí sirup naplňte do vyvařených skleniček, alkoholem dezinfikujte víčka i hrdla a po uzavření otočte dnem vzhůru.