redakce Prima FRESH

Domácí rakytníkový sirup

Moje hodnocení
12x

Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku. Když ale ostříháte celé větvičky a dáte je zmrazit, půjdou sundat mnohem snáz!

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ať už rakytník otrháte čerstvý, nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě.
  2. Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek.
  3. Propasírovanou tekutinu stačí svařit s želírovacím cukrem, a protože je rakytník hodně kyselý, nepřidávejte už ani citron, ani kyselinu citronovou.
  4. Vroucí sirup naplňte do vyvařených skleniček, alkoholem dezinfikujte víčka i hrdla a po uzavření otočte dnem vzhůru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty