redakce Prima FRESH

Pad Kra Pao – thajské kuřecí stir-fry s bazalkou a smaženým vejcem

Moje hodnocení
1x

Základem tohoto jídla je mleté kuřecí maso, chuť mu dodá chuťově vyvážená omáčka a hlavně čerstvá bazalka. Můžete použít tu thajskou, která chutná trochu po lékořici, nebo klidně vsaďte na italskou bazalku, která je lehce nasládlá a voňavá.

2 porce
30 minut
thajská

Suroviny

  • avokádový olej
  • cibule (nebo šalotka, nakrájená na kostičky) 1/2 šálku
  • česnek 5 stroužků
  • chilli paprička (středně velká, mírně pálivá) 1 ks
  • mleté maso (kuřecí) 250 g
  • červená chilli paprička (středně velká) 1 ks
  • bazalka (nebo thajská bazalka, lístky) 1/2 šálku

Omáčka

K servírování

Postup přípravy

  1. Nejprve nadrobno nasekejte česnek a zelenou chilli papričku.
  2. Na nepřilnavé pánvi nebo ve woku rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli nebo šalotku, několik minut restujte a poté přidejte česnek a zelené chilli a smažte, až se aromatické přísady rozvoní.
  3. Po 30 sekundách přidejte mleté maso. Kuřecí maso zprudka restujte a oddělujte vařečkou, až bude na malé kousky a nebude růžové.
  4. Mezitím z uvedených ingrediencí umíchejte v misce omáčku a poté ji přilijte do pánve k masu, spolu s nakrájenou červenou chilli papričkou a lístky bazalky.
  5. Míchejte, dokud bazalka nezvadne, ale ještě si zachová zářivou barvu. Pokud je masová směs příliš suchá, přidejte do pánve trochu vody.
  6. Mezitím v jiné pánvi usmažte vejce v thajském stylu. Do pánve dejte vyšší vrstvu oleje, než jste běžně zvyklí, a zahřejte ho na vysokou teplotu. Do něj rozklepněte vejce a horký olej lžící přelévejte přes vejce nebo jen přes bílek.
  7. Stir-fry podávejte na dušené rýži se smaženým vejcem, které dodá jídlu neodolatelnou krémovost. Můžete posypat nakrájenou jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Vyzkoušejte také fenomenální kuřecí kung pao podle restaurace Sia. Pomůže vám v tom návodný videorecept

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty