Suroviny
- sójová omáčka kikkoman 30 ml
- rýžové víno Mirin nebo suché sherry 30 ml
- Med 30 ml
- Sezamový olej 5 ml
- soba nebo vaječné nudle 300 g
- arašídový olej 10 ml
- Česnek 2 stroužky
- jarní cibulka 1 svazek
- houby šitaké 200 g
- žampióny
- bok choy (čínské zelí) 1 svazek
- opražená sezamová semínka
Postup přípravy
- V mise smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, med a sezamový olej a dejte stranou. Uvařte nudle podle návodu na obalu, nechte okapat a uchovejte je v teple.
- Ve woku rozpalte sezamový olej. Přidejte česnek a jarní cibulku a za stálého míchání restujte 1–2 minuty. Vmíchejte houby (naložené alespoň 10 hodin předem ve vodě) a smažte 3–5 minut. Vmíchejte listy bok choy a připravenou omáčku a potom odstavte z plotny. Naaranžujte směs na nudle a posypte sezamovými semínky.