Kdo má rád asijskou kuchyni, toho jistě název stir-fry nepřekvapí. Tato typická čínská příprava jídla na pánvi wok je velmi populární i u nás.
4 porce
30 minut
Suroviny
sójová omáčka kikkoman
30 ml
rýžové víno Mirin nebo suché sherry
30 ml
Med
30 ml
Sezamový olej
5 ml
soba nebo vaječné nudle
300 g
arašídový olej
10 ml
Česnek
2 stroužky
jarní cibulka
1 svazek
houby šitaké
200 g
žampióny
bok choy (čínské zelí)
1 svazek
opražená sezamová semínka
Postup přípravy
V mise smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, med a sezamový olej a dejte stranou. Uvařte nudle podle návodu na obalu, nechte okapat a uchovejte je v teple.
Ve woku rozpalte sezamový olej. Přidejte česnek a jarní cibulku a za stálého míchání restujte 1–2 minuty. Vmíchejte houby (naložené alespoň 10 hodin předem ve vodě) a smažte 3–5 minut. Vmíchejte listy bok choy a připravenou omáčku a potom odstavte z plotny. Naaranžujte směs na nudle a posypte sezamovými semínky.