Suroviny
- limetková šťáva (z 1 limetky)
- limetková kůra (z 1 limetky)
- Kikkoman Teriyaki 4 lžíce
- filet z lososa (s kůží, asi 125 g každý) 2 ks
- nudle (sušené méněvaječné nudle) 2 klubka
- zelenina (mix barevné zeleniny) 300 g
- olej
- sójová omáčka (k podávání)
Postup přípravy
- V mělké misce smíchejte teriyaki omáčku s nastrouhanou kůrou z limetky. Vložte filety z lososa, důkladně je omáčkou obalte a nechte asi 10 minut marinovat.
- Rozehřejte wok nebo pánev na střední teplotu a nalijte 1 lžíci rostlinného oleje. Shrňte trochu přebývající marinády z lososa, pak filety vložte do oleje a opékejte 2–3 minuty z každé strany, pak je vyjměte a odložte stranou.
- Nudle uvařte podle návodu na obalu. Mezitím přidejte do woku zbylou marinádu spolu se zeleninou a smažte 3–4 minuty.
- Uvařené nudle slijte, nechte okapat a potom vmíchejte do woku. Navrch položte velké kousky lososa.
- Pokapejte limetkovou šťávou a podávejte horké s sójovou omáčkou pro dochucení.