Suroviny
- řepkový olej 2 lžíce
- mleté maso (kuřecí) 500 g
- zázvor (najemno nasekaný) 1 lžíce
- červená chilli paprička (větší, nasekaná nadrobno) 1 ks
- česneková pasta (Podravka Natur) 2 lžičky
- brokolice 1/2 hlávky
- sójová omáčka (světlá) 4 lžíce
- sójová omáčka (tmavá) 1/2 lžičky
- sezamový olej 1 lžička
- rýžový ocet 3 lžíce
- čínské rýžové víno 1 lžíce
- pomerančová kůra z 1 pomeranče
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- cukr krupice 5 lžiček
- voda (studená) 2 lžíce
- kukuřičný škrob 1 lžička
- mladá cibulka (k podávání)
- jasmínová rýže (k podávání)
Postup přípravy
- Ve woku rozehřejte olej a dejte na něj mleté kuřecí maso, lehce ho rozprostřete a nechte bez míchání opékat, až bude zespoda dohněda opečené. Poté ho vařečkou rozmělněte na kousky a opékejte za občasného míchání dozlatova.
- Přidejte nadrobno nasekaný zázvor, červenou chilli papričku a česnekovou pastu Podravka Natur. Minutku zarestujte, až se zázvor a česnek rozvoní. Přidejte na růžičky rozdělenou brokolici a dále restujte asi 3 minuty, občas zamíchejte.
- Mezitím připravte omáčku. Do hrnku nalijte sójovou omáčku, sezamový olej, bílý ocet, rýžové víno, pomerančovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru a cukr. Vše důkladně promíchejte a přilijte do woku.
- Zamíchejte s masem a brokolicí a přikryjte poklicí. Zprudka duste asi 3 minuty. Mezitím v hrnku smíchejte studenou vodu a škrob. Směs vlijte do woku, zamíchejte, až omáčka v pánvi lehce zhoustne a začne se lesknout.
- Stir-fry podávejte s jasmínovou rýží, skrojkem pomeranče a nakrájenou jarní cibulkou.
Bleskové kuřecí stir-fry z mletého masa s brokolicí a pomerančovou omáčkou Zdroj: Podravka
Vyzkoušejte nové kořenící pasty od Podravky
Usnadněte si práci v kuchyni s novými kořenícími pastami značky Podravka Natur. V nabídce je pasta česneková, cibulová a zeleninová. Perfektně dochutí polévky, omáčky i dušená jídla, hodí se i pro přípravu různých směsí z pánve nebo asijských curry. Vyhněte se otravnému loupání, čištění a krájení a mějte česnek či cibuli stále po ruce ve skleničce v lednici. Zeleninovou pastou dochutíte třeba krémové polévky. Všechny pasty mají čistě přírodní složení s minimem soli a jsou bezlepkové.
Kořenící pasty Podravka Zdroj: Podravka
Nechte se zlákat receptem na výtečné kuřecí kung pao podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE