Bleskové kuřecí stir-fry z mletého masa s brokolicí a pomerančovou omáčkou

Moje hodnocení
4x

Asijská jídla v sobě spojují několik výhod. Především jsou rychle hotová a pokud zvládnete techniku, jsou i velmi jednoduchá na přípravu. V barevných a chuťově zábavných stir-fry se snoubí maso se zeleninou, o dochucení se postará skvělá omáčka, v tomto případě se svěžím pomerančem.

3 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve woku rozehřejte olej a dejte na něj mleté kuřecí maso, lehce ho rozprostřete a nechte bez míchání opékat, až bude zespoda dohněda opečené. Poté ho vařečkou rozmělněte na kousky a opékejte za občasného míchání dozlatova.
  2. Přidejte nadrobno nasekaný zázvor, červenou chilli papričku a česnekovou pastu Podravka Natur. Minutku zarestujte, až se zázvor a česnek rozvoní. Přidejte na růžičky rozdělenou brokolici a dále restujte asi 3 minuty, občas zamíchejte.
  3. Mezitím připravte omáčku. Do hrnku nalijte sójovou omáčku, sezamový olej, bílý ocet, rýžové víno, pomerančovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru a cukr. Vše důkladně promíchejte a přilijte do woku.
  4. Zamíchejte s masem a brokolicí a přikryjte poklicí. Zprudka duste asi 3 minuty. Mezitím v hrnku smíchejte studenou vodu a škrob. Směs vlijte do woku, zamíchejte, až omáčka v pánvi lehce zhoustne a začne se lesknout.
  5. Stir-fry podávejte s jasmínovou rýží, skrojkem pomeranče a nakrájenou jarní cibulkou.

Vyzkoušejte nové kořenící pasty od Podravky

Usnadněte si práci v kuchyni s novými kořenícími pastami značky Podravka Natur. V nabídce je pasta česneková, cibulová a zeleninová. Perfektně dochutí polévky, omáčky i dušená jídla, hodí se i pro přípravu různých směsí z pánve nebo asijských curry. Vyhněte se otravnému loupání, čištění a krájení a mějte česnek či cibuli stále po ruce ve skleničce v lednici. Zeleninovou pastou dochutíte třeba krémové polévky. Všechny pasty mají čistě přírodní složení s minimem soli a jsou bezlepkové.

Nechte se zlákat receptem na výtečné kuřecí kung pao podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty