Kate McMillan

Kuřecí stir-fry s brokolicí a kešu oříšky

Moje hodnocení
19x

Velká rozpálená pánev, malé množství oleje a dostatek různobarevných surovin... Techniku stir-fry uvidíte nejčastěji v pouličních stáncích rychlého občerstvení v Asii nebo v asijských bistrech u nás. Díky bleskové přípravě zůstane kuřecí maso šťavnaté a zároveň získá lahodnou křupavost a zelenina si ponechá svěží barvu. Ostatně přesvědčte se sami.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte 2–3 l osolené vody. Brokolici rozdělte na růžičky, vsypte je do vroucí vody a povařte 3 minuty do poloměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
  2. Ve velké míse smíchejte 1 lžíci sójové omáčky, rýžový ocet a ½ lžičky kukuřičného škrobu. Osolte a opepřete. Kuře nakrájejte na 1cm kostičky a vložte do marinády zhruba na 10 minut. V jiné misce promíchejte vývar, ústřicovou omáčku, sherry, zbylou sójovou omáčku a škrob.
  3. Pánev wok nebo jinou nepřilnavou pánev zahřejte na silném stupni, vložte do ní maso i s marinádou a opékejte za stálého míchání 6 minut. Přidejte zázvor a česnek a restujte 30 vteřin, až změknou a rozvoní se.
  4. Přimíchejte vývar s ústřicovou omáčkou a za občasného míchání povařte asi 2 minuty do zhoustnutí. Vsypte kešu oříšky a slitou brokolici a ihned podávejte podle chuti s pálivou chilli omáčkou.

PRIMA TIP: Technika stir-fry je velmi rychlá, všechny suroviny si nakrájejte předem a pak je jen postupně přidávejte do rozpálené pánve. Že je opravdu horká, zjistíte tak, že do ní vstříknete trochu vody. Pokud zasyčí, pánev je připravená.

Zdroj receptu

Kate McMillan

Knihy Omega Kate McMillan

Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů