Suroviny
- brokolice (očištěná ) 375 g
- sójová omáčka 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžičky
- kukuřičný škrob 1 lžička
- kuřecí prsa 500 g
- kuřecí vývar 60 ml
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- sherry 2 lžičky
- zázvor (strouhaný ) 2 lžíce
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- kešu (y) 3 lžíce
- chilli omáčka (pálivá,k dochucení (lze vynechat))
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci uvařte 2–3 l osolené vody. Brokolici rozdělte na růžičky, vsypte je do vroucí vody a povařte 3 minuty do poloměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
- Ve velké míse smíchejte 1 lžíci sójové omáčky, rýžový ocet a ½ lžičky kukuřičného škrobu. Osolte a opepřete. Kuře nakrájejte na 1cm kostičky a vložte do marinády zhruba na 10 minut. V jiné misce promíchejte vývar, ústřicovou omáčku, sherry, zbylou sójovou omáčku a škrob.
- Pánev wok nebo jinou nepřilnavou pánev zahřejte na silném stupni, vložte do ní maso i s marinádou a opékejte za stálého míchání 6 minut. Přidejte zázvor a česnek a restujte 30 vteřin, až změknou a rozvoní se.
- Přimíchejte vývar s ústřicovou omáčkou a za občasného míchání povařte asi 2 minuty do zhoustnutí. Vsypte kešu oříšky a slitou brokolici a ihned podávejte podle chuti s pálivou chilli omáčkou.
PRIMA TIP: Technika stir-fry je velmi rychlá, všechny suroviny si nakrájejte předem a pak je jen postupně přidávejte do rozpálené pánve. Že je opravdu horká, zjistíte tak, že do ní vstříknete trochu vody. Pokud zasyčí, pánev je připravená.