Kate McMillan

Kuřecí stir-fry s brokolicí a kešu oříšky

Moje hodnocení
11x

Velká rozpálená pánev, malé množství oleje a dostatek různobarevných surovin... Techniku stir-fry uvidíte nejčastěji v pouličních stáncích rychlého občerstvení v Asii nebo v asijských bistrech u nás. Díky bleskové přípravě zůstane kuřecí maso šťavnaté a zároveň získá lahodnou křupavost a zelenina si ponechá svěží barvu. Ostatně přesvědčte se sami.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte 2–3 l osolené vody. Brokolici rozdělte na růžičky, vsypte je do vroucí vody a povařte 3 minuty do poloměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
  2. Ve velké míse smíchejte 1 lžíci sójové omáčky, rýžový ocet a ½ lžičky kukuřičného škrobu. Osolte a opepřete. Kuře nakrájejte na 1cm kostičky a vložte do marinády zhruba na 10 minut. V jiné misce promíchejte vývar, ústřicovou omáčku, sherry, zbylou sójovou omáčku a škrob.
  3. Pánev wok nebo jinou nepřilnavou pánev zahřejte na silném stupni, vložte do ní maso i s marinádou a opékejte za stálého míchání 6 minut. Přidejte zázvor a česnek a restujte 30 vteřin, až změknou a rozvoní se.
  4. Přimíchejte vývar s ústřicovou omáčkou a za občasného míchání povařte asi 2 minuty do zhoustnutí. Vsypte kešu oříšky a slitou brokolici a ihned podávejte podle chuti s pálivou chilli omáčkou.

PRIMA TIP: Technika stir-fry je velmi rychlá, všechny suroviny si nakrájejte předem a pak je jen postupně přidávejte do rozpálené pánve. Že je opravdu horká, zjistíte tak, že do ní vstříknete trochu vody. Pokud zasyčí, pánev je připravená.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate McMillan

Knihy Omega Kate McMillan

Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty