Hovězí stir-fry s paprikou a pomerančovou omáčkou

Moje hodnocení
4x

Tipů na rychlé večeře není nikdy dost! Asijské pokrmy připravené stir-fry technikou jsou skvělé, protože se dají připravit pokaždé trochu jinak, záleží na tom, jaké použijete maso, zeleninu, omáčku a přílohu. Kombinace jsou téměř nevyčerpatelné, takže žádná nuda v kuchyni! Tentokrát jsme připravili bleskový recept s hovězím masem na pomerančích - osvěžující, krásně barevné a moc dobré jídlo, které zvládnete vykouzlit do 15 minut.

3 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Omáčka

  • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 bio pomeranče
  • šťáva z 1 pomeranče
  • světlá sójová omáčka (nejlépe Kikkoman) 5 lžic
  • cukr 2 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • zázvor (čerstvý zázvor) 2cm kousek

Dokončení

  • studená voda 50 ml
  • škrob 1 lžička
  • jarní cibulka
  • jasmínová rýže k podávání

Postup přípravy

  1. Hovězí steak nakrájejte na tenké nudličky. Maso osolte, opepřete a promíchejte se škrobem, až budou kousky hezky obalené.
  2. V pánvi wok nebo ve velké pánvi rozehřejte olej a kousky masa na něm zprudka orestujte dohněda. Poté je vyjměte z pánve a nechte stranou.
  3. Do woku vhoďte papriku a cibuli nakrájené na cca 2cm kostičky. Restujte asi 2 minuty, až zelenina lehce změkne, poté vraťte do pánve i maso a vše zalijte omáčkou.
  4. Omáčku předem smíchejte v hrnku z pomerančové kůray a šťávy, sójové omáčky, cukru a najemno nastrouhaného česneku a zázvoru.
  5. Směs v pánvi restujte s omáčkou asi minutu, poté přidejte studenou vodu, v které jste rozmíchali lžičku škrobu. Restujte ještě minutku, až omáčka lehce zhoustne a začne se lesknout.
  6. Podávejte posypané nakrájenou jarní cibulkou s jasmínovou rýží.

PRIMA TIP: Tohle stir-fry bude chutnat skvěle i s jiným druhem masa - použijte třeba kuřecí stehenní řízek nebo vepřovou krkovici.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty