Neodolatelné recepty na nadýchanou focacciu
Zdroj: Svatava Vašková
Neodolatelné recepty na nadýchanou focacciu
Zdroj:
Svatava Vašková
Focaccia je italská chlebová placka z kynutého těsta, která se připravuje s různými příchutěmi. Nejčastější je olivový olej, olivy či rozmarýn, ale focacciu lze dochutit i rajčaty, cibulí či různými druhy sýrů.
Dříve se focaccie říkalo "chleba chudých", jednoduchá placka pečená v peci je jednoduchá na přípravu - můžete ji udělat z chlebového kvasu i s droždím. Je výborná teplá i za studena a hodí se na každoupárty nebo ji servírujte k italským předkrmům - antipasti, což jsou například salámy, sýry, sušená rajčata, grilované lilky a pariky, nakládané artyčoky, kapary či olivy.
Focaccia je báječné pečivo! Vyzkoušejte ji podle našich receptů:
Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty a články na dané téma: