Kateřina Jašková

Nadýchaná dýňová focaccia se sýrem pecorino

Moje hodnocení
16x

Italská focaccia je dobře známá především ve spojení s bylinkami a šťavnatými rajčaty. Co ale tentokrát využít podzimní sezonu plnou dýní a zakomponovat tuto tykev i do pečiva? Určitě si tento recept zamilujete a z dýňové varianty si budete připravovat svačiny, snídaně i lehké večeře.

12 porcí
120 minut

Suroviny

Z tohoto receptu připravíte 1 focacciu, kterou můžete rozkrájet na cca 12 kousků.

Postup přípravy:

  1. Všechny ingredience nasypejte/přendejte do zadělávací mísy. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň vypracovávat těsto po dobu 10 minut.

  2. Těsto bude spíše lepivé, toho se nelekejte. Poprašte ho trochou mouky, mísu zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.

  3. Formu na koláč o rozměrech 24 × 34 cm (ideálně keramickou) vymažte olivovým olejem a přendejte do ní těsto. Pokud použijete plech, raději místo oleje zvolte pečicí papír.

  4. Nechte opět kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.

  5. Naspod trouby dejte misku s vodou, aby se vytvořila pára. Po 30 minutách kynutí namočte prsty v olivovém oleji a bříšky prstů v těstě vytvořte dolíčky.

  6. Nyní dejte péct do trouby na 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů