Kateřina Jašková

Nadýchaná dýňová focaccia se sýrem pecorino

Moje hodnocení
5x

Italská focaccia je dobře známá především ve spojení s bylinkami a šťavnatými rajčaty. Co ale tentokrát využít podzimní sezonu plnou dýní a zakomponovat tuto tykev i do pečiva? Určitě si tento recept zamilujete a z dýňové varianty si budete připravovat svačiny, snídaně i lehké večeře.

12 porcí
120 minut

Suroviny

Z tohoto receptu připravíte 1 focacciu, kterou můžete rozkrájet na cca 12 kousků.

Postup přípravy:

  1. Všechny ingredience nasypejte/přendejte do zadělávací mísy. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň vypracovávat těsto po dobu 10 minut.

  2. Těsto bude spíše lepivé, toho se nelekejte. Poprašte ho trochou mouky, mísu zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.

  3. Formu na koláč o rozměrech 24 × 34 cm (ideálně keramickou) vymažte olivovým olejem a přendejte do ní těsto. Pokud použijete plech, raději místo oleje zvolte pečicí papír.

  4. Nechte opět kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.

  5. Naspod trouby dejte misku s vodou, aby se vytvořila pára. Po 30 minutách kynutí namočte prsty v olivovém oleji a bříšky prstů v těstě vytvořte dolíčky.

  6. Nyní dejte péct do trouby na 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty