Suroviny
- hladká mouka (pšeničná) 300 g
- hladká mouka (pšeničná chlebová) 300 g
- Dýňové pyré 280 g
- voda (vlažná) 240 g
- extra virgin olivový olej 125 g
- sůl 10 g
- sýr pecorino 50 g
- sušené droždí 7 g
Z tohoto receptu připravíte 1 focacciu, kterou můžete rozkrájet na cca 12 kousků.
Postup přípravy:
-
Všechny ingredience nasypejte/přendejte do zadělávací mísy. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň vypracovávat těsto po dobu 10 minut.
-
Těsto bude spíše lepivé, toho se nelekejte. Poprašte ho trochou mouky, mísu zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
-
Formu na koláč o rozměrech 24 × 34 cm (ideálně keramickou) vymažte olivovým olejem a přendejte do ní těsto. Pokud použijete plech, raději místo oleje zvolte pečicí papír.
-
Nechte opět kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.
-
Naspod trouby dejte misku s vodou, aby se vytvořila pára. Po 30 minutách kynutí namočte prsty v olivovém oleji a bříšky prstů v těstě vytvořte dolíčky.
-
Nyní dejte péct do trouby na 20 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Nadýchaná dýňová focaccia se sýrem pecorino Zdroj: Milluji