Focaccia s rozmarýnem a kaki

Moje hodnocení
2x

Dlouhá historie chleba jménem focaccia sahá za starověký Řím. Připravit jej umí snad každá italská máma a jeho rozmarýnová vůně neodmyslitelně patří k italské prostřené tabuli. V kombinaci s kaki dostane neobvyklou nasládlou chuť, po které se jen zapráší.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

null

Postup přípravy

  1. Zadělejte si těsto na focacciu. Hladkou mouku smíchejte s droždím a promíchejte.
  2. Poté přidejte lžičku soli a nakonec vodu.
  3. Takto připravenou směs vložte do robota a nechte uhnětat hladké nelepivé těsto, které po 30 minutách kynutí vyklopte na pečicí papír a natáhněte do stran.
  4. Vytvořte obdélník, ozdobte rozmarýnem, plátky kaki a polijte olivovým olejem. Takto připravenou focacciu nechte 10 minut odpočinout a poté vložte do trouby na 170 °C.
  5. Pečte zhruba 20 minut, dokud není focaccia na krajích nazlátlá a nerozvoní se.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty