Suroviny
- kaki (Persimon Bouquet,nakrájené na tenké plátky) 1 ks
- hladká mouka 500 g
- voda 300 ml
- droždí (sušené ) 1 ks
- olivový olej
- rozmarýn (několik větviček )
- sůl 1 lžička
null
Postup přípravy
- Zadělejte si těsto na focacciu. Hladkou mouku smíchejte s droždím a promíchejte.
- Poté přidejte lžičku soli a nakonec vodu.
- Takto připravenou směs vložte do robota a nechte uhnětat hladké nelepivé těsto, které po 30 minutách kynutí vyklopte na pečicí papír a natáhněte do stran.
- Vytvořte obdélník, ozdobte rozmarýnem, plátky kaki a polijte olivovým olejem. Takto připravenou focacciu nechte 10 minut odpočinout a poté vložte do trouby na 170 °C.
- Pečte zhruba 20 minut, dokud není focaccia na krajích nazlátlá a nerozvoní se.
Focaccia s rozmarýnem a kaki 2 Zdroj: www.nejkaki.cz