Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen
Suroviny (6 porcí)
Těsto:
- chlebová pšeničná mouka 300 g
- sůl 1 menší lžička
- cukr kupice 1 lžička
- sušené droždí 1 sáček
- olivový olej 2 lžíce
- teplá voda 175 ml
- bílý jogurt 1 lžíce
Náplň:
- hrušky 2 ks
- rozmarýn 3 snítky
- olivový olej 2 lžíce
- gorgonzola 150 g
- vlašské ořechy 100–150 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Na těsto smíchejte všechny suroviny ve větší míse, prohněťte ho vařečkou nebo v robotu s nástavcem hnětací hák a mísu zakryjte čistou utěrkou. Nechte těsto na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem, trvá to zhruba 45–60 minut.
- Mezitím zbavte hrušky jádřince a pokrájejte je na klínky. Rozmarýn odrhněte a nasekejte. Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 200 °C.
- Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a z každého vytvarujte oválnou placku. Položte ji na připravený plech a pokapejte olejem. Na těsto vyskládejte hrušky, rozdrobenou gorgonzolu a vlašské ořechy. Posypte rozmarýnem, zlehka osolte a opepřete a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
Ze zahrádky až na stůl
Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.