zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen
Autor: Ze zahrádky až na stůl Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen

Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen

Hodnoceno: 4x
Obložený chleba může častým opakováním zevšednět, chlebové placky se tak rychle neomrzí. Jejich příprava je sice pracnější, a tak není pravděpodobné, že byste je pekli každý den, ale spojení teplého kynutého těsta se sýrem, křupavými ořechy a sladkou hruškou zažene všechny chmury a zahřeje láskou.
do 1,5 hodiny
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Na těsto smíchejte všechny suroviny ve větší míse, prohněťte ho vařečkou nebo v robotu s nástavcem hnětací hák a mísu zakryjte čistou utěrkou. Nechte těsto na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem, trvá to zhruba 45–60 minut. 
  2. Mezitím zbavte hrušky jádřince a pokrájejte je na klínky. Rozmarýn odrhněte a nasekejte. Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 200 °C. 
  3. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a z každého vytvarujte oválnou placku. Položte ji na připravený plech a pokapejte olejem. Na těsto vyskládejte hrušky, rozdrobenou gorgonzolu a vlašské ořechy. Posypte rozmarýnem, zlehka osolte a opepřete a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut. 
Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen
Autor: Ze zahrádky až na stůl Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen

reklama

Ze zahrádky až na stůl
Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné. 

www.gkshop.cz

Související témata: chléb , placky , hrušky , gorgonzola , vlašské ořechy , Malá jídla