Těsto
- pšeničná chlebová mouka 300 g
- cukr krupice 1 lžička
- droždí (sušené ) 1 sáček
- olivový olej 2 lžíce
- voda (teplá ) 175 ml
- bílý jogurt 1 lžíce
- sůl 1 menší lžička
Náplň
- hruška 2 ks
- rozmarýn 3 snítky
- olivový olej 2 lžíce
- gorgonzola 150 g
- vlašské ořechy 100–150 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na těsto smíchejte všechny suroviny ve větší míse, prohněťte ho vařečkou nebo v robotu s nástavcem hnětací hák a mísu zakryjte čistou utěrkou. Nechte těsto na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem, trvá to zhruba 45–60 minut.
- Mezitím zbavte hrušky jádřince a pokrájejte je na klínky. Rozmarýn odrhněte a nasekejte. Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 200 °C.
- Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a z každého vytvarujte oválnou placku. Položte ji na připravený plech a pokapejte olejem. Na těsto vyskládejte hrušky, rozdrobenou gorgonzolu a vlašské ořechy. Posypte rozmarýnem, zlehka osolte a opepřete a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen 2 Zdroj: Ze zahrádky až na stůl
Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen 2 Zdroj: Ze zahrádky až na stůl