Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen
Zdroj: Ze zahrádky až na stůl
Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen
Zdroj:
Ze zahrádky až na stůl
Obložený chleba může častým opakováním zevšednět, chlebové placky se tak rychle neomrzí. Jejich příprava je sice pracnější, a tak není pravděpodobné, že byste je pekli každý den, ale spojení teplého kynutého těsta se sýrem, křupavými ořechy a sladkou hruškou zažene všechny chmury a zahřeje láskou.
Postup přípravy
-
Na těsto smíchejte všechny suroviny ve větší míse, prohněťte ho vařečkou nebo v robotu s nástavcem hnětací hák a mísu zakryjte čistou utěrkou. Nechte těsto na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem, trvá to zhruba 45–60 minut.
-
Mezitím zbavte hrušky jádřince a pokrájejte je na klínky. Rozmarýn odrhněte a nasekejte. Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 200 °C.
-
Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a z každého vytvarujte oválnou placku. Položte ji na připravený plech a pokapejte olejem. Na těsto vyskládejte hrušky, rozdrobenou gorgonzolu a vlašské ořechy. Posypte rozmarýnem, zlehka osolte a opepřete a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen 2
Zdroj: Ze zahrádky až na stůl
Chlebové placky s hruškami, sýrem a ořechy podle Garden & Kitchen 2
Zdroj:
Ze zahrádky až na stůl