MORA / Live with Anny

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Moje hodnocení
1x

První dozrálé jahody už útočí na naše smysly a my se toho křehkého šťavnatého zázraku ne a ne nabažit. Mezi klasiku, která by na vašem stole neměla chybět, určitě patří velejemné tvarohové knedlíky plněné těmito božskými plody. Vyzkoušejte recept blogerky Live With Anny – tato lahůdka se dozajista zapíše mezi nejlepší počiny letošního časného léta a vaši strávníci na ni budou dlouho vzpomínat.

4 porce
45 minut

Knedlíky

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte tučný tvaroh, vejce, máslo pokojové teploty a polohrubou mouku. Vznikne pevné, ale lehce lepivé těsto. Těsto nechte zhruba 5 minut odpočívat.
  2. Mezitím co těsto odpočívá, dejte do co největšího hrnce vařit lehce osolenou vodu.
  3. Důkladně očistěte jahody, ty obzvlášť velké rozkrojte na polovinu.
  4. Z odpočinutého těsta odeberte zhruba polévkovou lžíci těsta, rozmáčkněte jej v dlani na tenkou placičku, obalte jím jahodu a v ruce vyválejte v úhlednou kuličku. Postupujte rychle – dlouhým hnětením by těsto změnilo konzistenci a knedlíky by byly „gumové“! Připravené knedlíky dejte vařit do vroucí vody a vařte je zhruba 5 minut. Vytáhněte je děrovanou naběračkou a osušte o ubrousek nebo utěrku.
  5. Při servírování knedlíky ozdobte zakysanou smetanou, strouhaným tvarohem s cukrem a zakápněte rozehřátým máslem. Případně ozdobte i lístkem máty.

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let.  I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A pro ty, kdo si pořídí jakoukoliv myčku MORA, jsou připraveny kapsle Finish na 4 měsíce zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Vyzkoušejte také klasický recept na tvarohové knedlíky plněné jahodami podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA / Live with Anny


Přečtěte si také

Recepty