Hrnkové ovocné knedlíky s borůvkami

Moje hodnocení
12x

Geniální způsob, jak připravit ovocné knedlíky bez zdlouhavého a únavného vyvalování a těsta a zabalování náplně, která chce ven. Použít tak můžete jakékoliv drobné ovoce, nadrobno nakrájená jablka, zavařeninu nebo třeba mletý mák s povidly a ořechy. Servírování v hrníčku posunulo knedlík do kategorie hipsterských jídel, která se vyjímají na instagramu.

2 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dva hrnky s rovnými stěnami, které vydrží var, důkladně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou pro snadnější vyklopení hotového knedlíku. Můžete je také vyložit tenkou potravinářskou fólií.
  2. Bílek ušlehejte se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutek promíchejte s mlékem, cukrem, rozpuštěným máslem, moukou a kypřicím práškem. Zlehka zapracujte sníh, až vznikne hladké těsto.
  3. Na dno hrnku dejte trochu těsta, posypte borůvkami, zakryjte těstem a opakujte stejným způsobem, až hrnek naplníte zhruba ze tří čtvrtin. Poslední vrstvou je těsto. Posypte trochu borůvkami a hrnky postavte do hrnce.
  4. Do hrnce vlijte vodu do poloviny výšky hrníčků, přiklopte a vařte 30 minut.

Další ukázkové recepty z Velké knedlíkové kuchařky najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty