reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hrnkové ovocné knedlíky s borůvkami
Autor: Velká knedlíková kuchařka Hrnkové ovocné knedlíky s borůvkami

Hrnkové ovocné knedlíky s borůvkami

Hodnoceno: 4x
Geniální způsob, jak připravit ovocné knedlíky bez zdlouhavého a únavného vyvalování a těsta a zabalování náplně, která chce ven. Použít tak můžete jakékoliv drobné ovoce, nadrobno nakrájená jablka, zavařeninu nebo třeba mletý mák s povidly a ořechy. Servírování v hrníčku posunulo knedlík do kategorie hipsterských jídel, která se vyjímají na instagramu.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Dva hrnky s rovnými stěnami, které vydrží var, důkladně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou pro snadnější vyklopení hotového knedlíku. Můžete je také vyložit tenkou potravinářskou fólií.
  2. Bílek ušlehejte se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutek promíchejte s mlékem, cukrem, rozpuštěným máslem, moukou a kypřicím práškem. Zlehka zapracujte sníh, až vznikne hladké těsto.
  3. Na dno hrnku dejte trochu těsta, posypte borůvkami, zakryjte těstem a opakujte stejným způsobem, až hrnek naplníte zhruba ze tří čtvrtin. Poslední vrstvou je těsto. Posypte trochu borůvkami a hrnky postavte do hrnce. 
  4. Do hrnce vlijte vodu do poloviny výšky hrníčků, přiklopte a vařte 30 minut. 
Hrnkové ovocné knedlíky s borůvkami
Autor: Velká knedlíková kuchařka Hrnkové ovocné knedlíky s borůvkami

Další ukázkové recepty z Velké knedlíkové kuchařky najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH podzim 2020

Vychutnejte si vůně a chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Velká knedlíková kuchařka
Veletucet knedlíků v české kuchyni

Tradiční a stále oblíbená příloha masa a omáček kraluje české kuchyni i v 21. století posedlém štíhlou linií. Knedlíky tvoří nedílnou součást naší historie, ale nejen naší, jak ukazuje tahle kuchařka. Přináší klasické recepty na knedlíky z celého světa, od Ameriky po Asii, na sladké i slané kousky, přílohové, v hlavní roli i do polévky. Ukazuje, že knedlíky si zaslouží zvláštní pozornost a nemusí být nutně jen nudné a těžké. 

Vydává nakladatelství Došel karamel.

reklama

reklama