návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kynuté ovocné knedlíky

Hodnoceno: 2x
do 1 hodiny
Kynuté ovocné knedlíky
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Kynuté ovocné knedlíky
Ovocné knedlíky ze sezónního ovoce jsou naprostá lahůdka – ať už jsou plněné meruňkami, borůvkami nebo třeba jahodami!

Článek

Honzovy makové a tvarohové buchty Foto:

22 nápadů na moučníky z kynutého těsta

Kynuté těsto je pro mnoho kuchařek strašák, ale jakmile ho jednou pokoříte, zjistíte, že práce s ním není nic extra složitého. A výsledkem je nadýchané vláčné těsto, do...

Postup

  1. Do mísy prosijte všechnu mouku a udělejte do ní větší důlek. Do důlku rozdrobte droždí, posypejte cukrem a zalijte necelou polovinou vlažného mléka.
  2. Nepatrně posypejte moukou a promíchejte - pouze část v důlku! Nechte vzejít kvásek cca 15 minut.
  3. Pak přimíchejte zbytek mléka, ve kterém rozmíchejte vajíčko a špetku soli. Vypracujte hladké těsto.
  4. V teple nechte kynout asi hodinu. Pak prohněťte, vyválejte a větším hrnkem vykrojte kolečka, která poklaďte ovocem dle chuti.
  5. Zabalte a v ruce uválejte kuličky. Nechte ještě asi10 minut kynout.
  6. Vkládejte do vroucí vody na cca 12 minut. V polovině vaření otočte vařečkou ty knedlíky, které vyplavaly. Vyjměte z vody a propíchejte vidličkou.

Kynuté ovocné knedlíky 2 Foto:

Kynuté ovocné knedlíky 3 Foto: Kynuté ovocné knedlíky; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto: