návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Třešňové knedlíky se skořicovým mákem

Hodnoceno: 0x
40-50 ks porcí
do 1 hodiny
Třešňové knedlíky se skořicovým mákem
Autor: Maková kuchařka Třešňové knedlíky se skořicovým mákem
Ovocné knedlíky patří mezi nejoblíbenější letní jídla. Zkuste tentokrát verzi z bramborového těsta plněnou třešněmi a doplňte je mákem a skořicí. Obdobně můžete později připravit i knedlíky ze švestek.

Článek

16x vaříme a pečeme s mákem Foto:

16x vaříme a pečeme s mákem

Používání máku při pečení a vaření je ryze evropskou specialitou. A v našich končinách je mák skutečně velmi oblíbený. Koláče, bábovky, buchty... Možností, jak tato černá...

Suroviny (40-50 ks porcí)

Postup

  1. Vychladlé vařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte k nm mouku, vejce a špetku soli.
  2. Na pracovní desce nebo v míse vypracujte nelepivé těsto. Rozdělte ho na tři díly, z nichž vytvarujte válečky a pokrájejte je na stejné kousky podle velikosti ovoce. Do velkého hrnce dejte vařit vodu a trochu ji osolte.
  3. Z každého kousku těsta dlaní vytvarujte placku a zabalte do ní třešni tak, aby vrstva těsta nebyla příliš silná.
  4. Knedlíky s třešněmi vařte v hrnci s vroucí vodou asi 10 minut, dokud nevyplavou nahoru; občas je lehce zamíchejte. Sceďte je, dejte do mísy a hojně posypte směsí mletého máku a skořicového a moučkového cukru. Polijte rozpuštěným máslem - a dejte se do nich!

Třešňové knedlíky se skořicovým mákem  Foto:

Třešňové knedlíky se skořicovým mákem  Foto: Třešňové knedlíky se skořicovým mákem , Foto: Maková kuchařka

Maková kuchařka Foto:

Maková kuchařka

Příběh máku a 71 skvělých receptů

Mária Abrahámová, Gabriela Čechovičová

Mák patří odjakživa k naší národní tradici. Je cennou surovinou nejen pro svůj přirozeně vysoký obsah vápníku, ale umí také dodat jídlům neopakovatelný šmrnc.

V knize slovenské autorky Gabriely Čechovičové najdete škálu receptů na slané i sladké makové pokrmy, mnoho zajímavých informací o historii pěstování různých odrůd máku a tipy, jak mák zařadit do jídelníčku.

Vydává Esence, 224 stran, doporučená cena 299 Kč