Suroviny
- plnotučný tvaroh 250 g
- cukr krupice 50 g
- Vejce 1 ks
- vanilkový extrakt
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
- rozpuštěné máslo 20 g
- Strouhanka 50 g
- hrubá mouka 15 g
- čerstvé meruňky
Na přelití
- Máslo 100 g
- Strouhanka 60 g
- trocha nastrouhané pomerančové kůry
Postup přípravy
- V míse dobře prohněťte tvaroh, cukr, vejce, vanilku a kůru. Postupně zapracujte máslo, strouhanku a mouku. Těsto nechte v chladu odpočinout.
- Z těsta oddělte kousek, zploštěte ho v dlani a zabalte do něj půlku meruňky. Dejte vařit vodu do většího hrnce, lehounce ji osolte a zavařujte do ní knedlíky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Nechte je okapat.
- V hlubší pánvi rozehřejte máslo, osmažte na něm strouhanku a pomerančovou kůru a knedlíky obalte v této směsi nebo je jí přelijte.