Svatava Vašková pro Kulinaria.cz

Luxusní muffiny s vaječným likérem a pistáciovým krémem

Moje hodnocení
9x

Pokud máte doma zásoby pistácií a poslední lahve vaječňáku, máme pro vás perfektní tip. Obzvlášť, pokud si chcete dopřát něco trošku netradičního – tyhle muffiny s pistáciovým krémem jsou skvělou volbou. Jejich vláčná textura a jemná chuť pistácií v kombinaci s krásně krémovou „čepicí“ vytvoří dokonalý sladký zážitek.

12 porcí
45 minut

Muffiny

Pistáciový krém

Postup přípravy

  1. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej. V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte jedlou sodu, sůl a kypřicí prášek.
  2. Do tekuté směsi lehce zamíchejte vaječný likér. Nakonec do ní vmíchejte i sypkou směs, kterou prosejte přes jemné síto.
  3. Těsto nalijte do muffinové formy do papírových košíčků a muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C, na asi 20 minut. Upečené muffiny nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.
  4. Ručním mixérem krátce prošlehejte máslo s moučkovým cukrem. Pak přidejte sýr Philadelphia a pistáciovou pastu. Znovu krátce prošlehejte. Krém ochutnejte, případně přidejte pistácie či cukr dle chuti.
  5. Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ozdobte jím vychladlé muffiny.

PRIMA TIP: Speciální forma Guardini zajistí dokonalé výsledky pečení díky přírodnímu nepřilnavému povlaku s dvojitou vrstvou Ilaflon Special na bázi karnaubského vosku – skutečně inovativního materiálu z hlediska výkonu i funkčnosti. Karnaubský vosk disponuje přirozenými nepřilnavými vlastnostmi, forma se snadno čistí a je odolná vůči oděrkám a škrábancům. Dostupná na e-shopu Kulinaria.

Nechce se vám péct? Připravte si nepečené italské tiramisu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Nebo zkuste další recepty s pistáciemi:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková pro Kulinaria.cz


Přečtěte si také

Recepty