Svatava Vašková pro Kulinaria.cz

Muffiny z vaječného likéru s pistáciovým krémem

Moje hodnocení
2x

Chcete překvapit maminku na Den matek něčím speciálním? Upečte jí něco sladkého! Třeba tyto luxusní muffiny, kterým dá nezaměnitelnou chuť vaječný likér. A pomyslnou třešničkou na dortu bude lahodný pistáciový krém.

12 porcí
45 minut

Muffiny

Pistáciový krém

Postup přípravy

  1. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej. V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte jedlou sodu a prášek do pečiva. Do tekuté směsi lehce zamíchejte vaječný likér. Nakonec do ní vmíchejte i sypkou směs, kterou prosejte přes jemné síto.
  2. Těsto nalijte do muffinové formy do papírových košíčků a muffiny dejte asi 20 minut péct do předehřáté trouby na 170 stupňů. Upečené muffiny nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.
  3. Ručním mixérem krátce prošlehejte máslo s moučkovým cukrem. Pak přidejte sýr Philadelphia a pistáciovou pastu. Znovu krátce prošlehejte. Krém ochutnejte, dle chuti přidejte pistácie či cukr. Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ozdobte jím vychladlé muffiny.

PRIMA TIP: Speciální forma Guardini zajistí dokonalé výsledky pečení díky přírodnímu nepřilnavému povlaku s dvojitou vrstvou Ilaflon Special na bázi karnaubského vosku – skutečně inovativního materiálu z hlediska výkonu i funkčnosti. Karnaubský vosk disponuje přirozenými nepřilnavými vlastnosti, forma se snadno čistí a je odolná oděrkám a škrábancům. Dostupná na e-shopu Kulinaria.

Nechce se vám péct? Připravte pro maminku nepečené italské tiramisu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková pro Kulinaria.cz


Přečtěte si také

Recepty