Pistáciové cupcaky s bílou čokoládou a krémem z mascarpone
Zdroj: Jezte konopí!
Pistáciové cupcaky s bílou čokoládou a krémem z mascarpone
Zdroj:
Jezte konopí!
Zelenou barvu těmto minidortíčkům nedodává konopí, ale pistácie. Vynikne díky bílé čokoládě, pokud však dáváte přednost hořké a nevadí vám tmavé těsto, klidně ji zaměňte. Tmavý odstín konopné mouky pochází z konopných semínek, která je přirozeně bezlepková a překypuje hořčíkem a kyselinou listovou. Mlsáte tak skoro zdravě.
Postup přípravy
-
Do ohnivzdorné misky nakrájejte máslo a nalámejte čokoládu. Rozpusťte ve vodní lázni. Občas promíchejte. Hladkou směs odstavte.
-
V jiné míse promíchejte oba druhy mouky, pistácie, jedlou sodu, kypřicí prášek a špetku soli. Troubu předehřejte na 170 °C, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky, silikonovou pečlivě vymažte máslem.
-
Ve třetí míse vyšlehejte vejce s cukrem do hladké pěny, trvá to zhruba 10 minut. Jakmile směs zesvětlá a nabyde, přilijte rozpuštěnou čokoládu s máslem a zašlehejte. Zapracujte smetanu a nakonec moučnou směs.
-
Těstem naplňte formu do 2/3 výšky košíčků a pečte v předehřáté troubě 20 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá. Nechte je chvíli chladnout, pak je vyklopte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
-
Mascarpone promíchejte s pistáciemi a cukrem. Přilijte smetanu a vyšlehejte do hladkého krému. Naplňte jím cukrářský sáček a ozdobte vychladlé muffiny krémem. Posypte je hoblinkami čokolády a nechte ztuhnout v lednici.
Pistáciové cupcaky s bílou čokoládou a krémem z mascarpone
Zdroj: Jezte konopí!
Pistáciové cupcaky s bílou čokoládou a krémem z mascarpone
Zdroj:
Jezte konopí!