Těsto
- voda 200 ml
- máslo 100 g
- hladká mouka 120 g
- cukr krystal 2 lžičky
- vejce (větší ) 3 ks
- sůl špetka
Krém
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání (33%) 200 ml
- moučkový cukr 2 lžíce
- pistácie (pistáciový krém (např. KK)) 2 lžíce
Na ozdobu
- pistácie (sekané)
- maliny (lyofilizované )
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Do většího hrnce dejte vodu, máslo a sůl a přiveďte k varu. Ihned směs odstavte z plotny a přidejte mouku a cukr. Vše důkladně promíchejte.
- Hrnec vraťte zpět na plotnu a na mírném plameni začněte pomocí vařečky „odpalovat“ těsto. To znamená, že ho mícháte tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na vařečku (trvá to cca 5 minut).
- Hotové těsto přendejte do mísy od robota a nechte pomocí nástavce na míchání míchat cca 5 minut, dokud těsto nezchladne. V tuto chvíli přidávejte po jednom vajíčka, dokud nebude těsto kompaktní.
- Mezitím si připravte cukrářský sáček se zdobičkou, který poté naplníte hotovým těstem. Troubu si předehřejte na 185 °C (horkovzduch).
- Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí zdobicího sáčku se zdobičkou srdíčka, vždy dávejte dvě vrstvy těsta na sebe.
- Srdíčka pečte prvních 15 minut při teplotě 185 °C a poté ji snižte na 160 °C a pečte dalších 10 minut. Upečená srdíčka ihned po vyjmutí z trouby podélně rozřízněte.
- Do mísy od robota dejte mascarpone, moučkový cukr a pistáciový krém. Vše na nízký stupeň šlehejte pomocí šlehací metly, dokud nevznikne hladký krém.
- Poté přidejte šlehačku a šlehejte, dokud krém nezhoustne. Hotový krém dejte do sáčku se zdobičkou.
- Srdíčka zdobte krémem. Nakonec krém posypte pistáciemi a/nebo lyofilizovanými malinami a přiklopte horní polovinou srdíčka.
- Před podáváním srdíčka pocukrujte moučkovým cukrem.
Valentýnská srdíčka z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem 2 Zdroj: se souhlasem KK a Na skok v kuchyni
Valentýnská srdíčka z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem 2 Zdroj: se souhlasem KK a Na skok v kuchyni