Valentýnská srdíčka z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem
Zdroj: se souhlasem KK a Na skok v kuchyni
Valentýnská srdíčka z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem
Zdroj:
se souhlasem KK a Na skok v kuchyni
Máte rádi sladké pečení a troufáte si i na trochu složitější recepty? Pak je tento kousek přímo pro vás, navíc ideální k blížícímu se Valentýnu či později v květnu. Valentýnská srdíčka z odpalovaného těsta, navíc spojená lahodným pistáciovým krémem, to je zkrátka paráda! :)
Postup přípravy
-
Do většího hrnce dejte vodu, máslo a sůl a přiveďte k varu. Ihned směs odstavte z plotny a přidejte mouku a cukr. Vše důkladně promíchejte.
-
Hrnec vraťte zpět na plotnu a na mírném plameni začněte pomocí vařečky „odpalovat“ těsto. To znamená, že ho mícháte tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na vařečku (trvá to cca 5 minut).
-
Hotové těsto přendejte do mísy od robota a nechte pomocí nástavce na míchání míchat cca 5 minut, dokud těsto nezchladne. V tuto chvíli přidávejte po jednom vajíčka, dokud nebude těsto kompaktní.
-
Mezitím si připravte cukrářský sáček se zdobičkou, který poté naplníte hotovým těstem. Troubu si předehřejte na 185 °C (horkovzduch).
-
Na plech vyložený pečicím papírem tvořte pomocí zdobicího sáčku se zdobičkou srdíčka, vždy dávejte dvě vrstvy těsta na sebe.
-
Srdíčka pečte prvních 15 minut při teplotě 185 °C a poté ji snižte na 160 °C a pečte dalších 10 minut. Upečená srdíčka ihned po vyjmutí z trouby podélně rozřízněte.
-
Do mísy od robota dejte mascarpone, moučkový cukr a pistáciový krém. Vše na nízký stupeň šlehejte pomocí šlehací metly, dokud nevznikne hladký krém.
-
Poté přidejte šlehačku a šlehejte, dokud krém nezhoustne. Hotový krém dejte do sáčku se zdobičkou.
-
Srdíčka zdobte krémem. Nakonec krém posypte pistáciemi a/nebo lyofilizovanými malinami a přiklopte horní polovinou srdíčka.
-
Před podáváním srdíčka pocukrujte moučkovým cukrem.
Valentýnská srdíčka z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem 2
Zdroj: se souhlasem KK a Na skok v kuchyni
Valentýnská srdíčka z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem 2
Zdroj:
se souhlasem KK a Na skok v kuchyni