zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dokonalý retro moučník: Štafetkový dortík
Autor: Dnes napeču Dokonalý retro moučník: Štafetkový dortík

Dokonalý retro moučník: Štafetkový dortík

Hodnoceno: 1x
Milujete tradiční české dezerty z cukrárny? Štafetkový dortík představuje váš splněný sen – devatenáct vláčných štafetek spojených mašlí. Ale podělte se o něj.
do 1,5 hodiny
8–10 porcí

Článek

Nejlepší dorty Foto:

20 nejlahodnějších dortů pro každou příležitost

Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost a dost. A je to dobře, protože receptů na ty nejúžasnější dorty je také spousta. A kdo má rád sladké, může...

reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte s cukrem na tuhý sníh, zlehka vmíchejte prosátou mouku a oříšky a rovnoměrně rozetřete těsto na připravené plechy. Pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut, až těsto zpevní. Vyjměte, zlehka poprašte moukou a zakryjte čistým pečicím papírem, obraťte a nechte zchladnout. Teprve pak opatrně sloupněte pečicí papír, na kterém se korpusy pekly.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a za stálého míchání ho nechte zchladnout. Rozšlehejte ho ručním elektrickým šlehačem a zašlehejte do něj změklé máslo.
  3. Kávu spařte horkou vodou a spolu s likérem ji vmíchejte do krému. Každý korpus potřete třetinou krému, rozkrojte po délce na dva díly a všechny čtyři díly stočte pomocí pečicího papíru do rolády. Pevně je stáhněte, aby si zachovaly kulatý tvar, a uložte je zabalené v pečicím papíru do lednici alespoň na 4 hodiny.
  4. Ztuhlé rolády rozbalte, položte na podložku spojem dolů a nakrájejte na kousky dlouhé 5 cm.
  5. Polevu rozehřejte v horké vodní lázni a roládky do ní namáčejte zhruba do třetiny. Nechte okapat a postavte štafetky namočenou stranou na pečicí papír a nechte je v lednici 30 minut ztuhnout.
  6. Zbylý krém dejte do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkejte na každou štafetku pusinku a ozdobte ji malinou. Naskládejte je vedle sebe na podnos a svažte stužkou.

Dnes napeču! Foto: Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

reklama