Těsto
- bílek 260 g (asi 9 ks)
 - cukr krupice 170 g
 - hladká mouka 70 g + na poprášení
 - lískové ořechy (mleté ) 70 g
 
Náplň
- mléko 300 ml
 - cukr krupice 80 g
 - vanilkový pudink 1 sáček
 - máslo 250 g
 - mletá káva 2 lžíce
 - voda (horká ) 4 lžíce
 - vaječný koňak 50 ml
 
Dokončení
- čokoládová poleva (tmavá ) 150 g
 - maliny (čerstvé na ozdobení)
 - potravinářský provázek (stužka na svázání)
 
    
    
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte s cukrem na tuhý sníh, zlehka vmíchejte prosátou mouku a oříšky a rovnoměrně rozetřete těsto na připravené plechy. Pečte v předehřáté troubě zhruba 10 minut, až těsto zpevní. Vyjměte, zlehka poprašte moukou a zakryjte čistým pečicím papírem, obraťte a nechte zchladnout. Teprve pak opatrně sloupněte pečicí papír, na kterém se korpusy pekly.
 - Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a za stálého míchání ho nechte zchladnout. Rozšlehejte ho ručním elektrickým šlehačem a zašlehejte do něj změklé máslo.
 - Kávu spařte horkou vodou a spolu s likérem ji vmíchejte do krému. Každý korpus potřete třetinou krému, rozkrojte po délce na dva díly a všechny čtyři díly stočte pomocí pečicího papíru do rolády. Pevně je stáhněte, aby si zachovaly kulatý tvar, a uložte je zabalené v pečicím papíru do lednici alespoň na 4 hodiny.
 - Ztuhlé rolády rozbalte, položte na podložku spojem dolů a nakrájejte na kousky dlouhé 5 cm.
 - Polevu rozehřejte v horké vodní lázni a roládky do ní namáčejte zhruba do třetiny. Nechte okapat a postavte štafetky namočenou stranou na pečicí papír a nechte je v lednici 30 minut ztuhnout.
 - Zbylý krém dejte do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkejte na každou štafetku pusinku a ozdobte ji malinou. Naskládejte je vedle sebe na podnos a svažte stužkou.