Suroviny
- vejce 1 ks
- vlašské ořechy (umleté ) 100 g
- moučkový cukr 100 g
- hladká mouka 1 lžíce
- čokoládová poleva (hotová ) 1 ks
Krém
- vejce 1 ks
- cukr krupice 40 g
- kakao (holandské ) 10 g
- máslo 80 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 150 °C a plech vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte přísady na těsto a naplňte jím cukrářský (nebo silnější plastový) sáček. Násadou (nebo odstřiženým rohem) stříkejte na plech požadované tvary, obvykle zahnuté rohlíčky. Vložte do trouby a pečte do světle hnědé barvy, asi 20 minut. Těsto by po upečení mělo zůstat pružné. Banánky sejměte z plechu a nechte je vychladnout.
- Na krém dejte vejce, cukr a kakao do ohnivzdorné misky, kterou postavte na kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny vody. Suroviny ušlehejte elektrickými metlami na hladký krém, nechte ho trochu vychladnout a zašlehejte do něj máslo. Pak ho dejte vychladit.
- Cukrářským sáčkem nastříkejte krém na těsto, pracujte rychle, aby krém neměkl a nestékal. Pak dejte banánky opět vychladit, případně dejte na chvíli do mrazáku. Rozehřejte si polevu a vychlazené rohlíčky v ní rychle namáčejte, když jsou hodně studené, poleva ihned ztuhne a bude hezky držet.