Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kouzelné retro dezerty: Pařížské banánky

8–12 porcí
do 1,5 hodiny
Pařížské banánky
Pařížské banánky Autor: Marek Kučera
Křehké těsto s oříšky, hebký krém, kabátek z čokolády… tenhle delikátní kousek umí potěšit, a to už po desítky let!
Reklama

Další recepty na báječné retro dezerty najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Suroviny (8–12 porcí)

Krém:

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 150 °C a plech vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte přísady na těsto a naplňte jím cukrářský (nebo silnější plastový) sáček. Násadou (nebo odstřiženým rohem) stříkejte na plech požadované tvary, obvykle zahnuté rohlíčky. Vložte do trouby a pečte do světle hnědé barvy, asi 20 minut. Těsto by po upečení mělo zůstat pružné. Banánky sejměte z plechu a nechte je vychladnout.
  2. Na krém dejte vejce, cukr a kakao do ohnivzdorné misky, kterou postavte na kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny vody. Suroviny ušlehejte elektrickými metlami na hladký krém, nechte ho trochu vychladnout a zašlehejte do něj máslo. Pak ho dejte vychladit.
  3. Cukrářským sáčkem nastříkejte krém na těsto, pracujte rychle, aby krém neměkl a nestékal. Pak dejte banánky opět vychladit, případně dejte na chvíli do mrazáku. Rozehřejte si polevu a vychlazené rohlíčky v ní rychle namáčejte, když jsou hodně studené, poleva ihned ztuhne a bude hezky držet.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama