Suroviny
- jablka 4 ks
- listové těsto (vyválené ) 1 plát
- vejce 1 ks
- marmeláda (malinová ) 4 lžíce
- mandlové plátky
- hřebíček
Postup přípravy
- Jablka důkladně omyjte, ale neloupejte.
- Pomocí nože z nich vykrojte jádřince, ale tak aby u „bubáku“ zůstala jablka nepoškozená a dala se plnit.
- Naplňte je malinovou marmeládou.
- Takto připravené jablko zabalte do jednoho ze čtyř dílů nakrájeného listového těsta.
- Ze zbylého těsta můžete vykrájet ozdobné lístečky.
- Pomocí hřebíčků můžete naznačit stopku. Stejně postupujte u ostatních jablek.
- Jablka přendejte na plech s pečicím papírem, pomašlujete rozšlehaným vajíčkem, posypte plátky mandlí a dejte péct na 200 °C do předem vyhřáté trouby přibližně na 20 minut.
- Hotová jablka v županu ihned podávejte, můžete je posypat moučkovým cukrem, případně přidat ušlehanou šlehačku.
Retro jablka v županu 2 Zdroj: Coolinářka