Retro jablka v županu
Zdroj: Coolinářka
Retro jablka v županu
Zdroj:
Coolinářka
Dříve byla velice populární, dnes už jsou trochu zapomenutá. Jablka v županu jsou ale stále lahůdkou, kterou by si měl dopřát každý milovník listového těsta a tohoto pro českou kuchyni tak typického ovoce.
Postup přípravy
-
Jablka důkladně omyjte, ale neloupejte.
-
Pomocí nože z nich vykrojte jádřince, ale tak aby u „bubáku“ zůstala jablka nepoškozená a dala se plnit.
-
Naplňte je malinovou marmeládou.
-
Takto připravené jablko zabalte do jednoho ze čtyř dílů nakrájeného listového těsta.
-
Ze zbylého těsta můžete vykrájet ozdobné lístečky.
-
Pomocí hřebíčků můžete naznačit stopku. Stejně postupujte u ostatních jablek.
-
Jablka přendejte na plech s pečicím papírem, pomašlujete rozšlehaným vajíčkem, posypte plátky mandlí a dejte péct na 200 °C do předem vyhřáté trouby přibližně na 20 minut.
-
Hotová jablka v županu ihned podávejte, můžete je posypat moučkovým cukrem, případně přidat ušlehanou šlehačku.
Retro jablka v županu 2
Zdroj: Coolinářka
Retro jablka v županu 2
Zdroj:
Coolinářka