Suroviny
- čokoláda na vaření (51 % kakaa, nasekaná) 1 hrnek (200 g)
- polohrubá mouka 1 hrnek
- špaldová hladká mouka 1/2 hrnku
- máslo (pokojové teploty) 1/2 hrnku (100 g)
- třtinový cukr 1/2 hrnku
- vanilkový cukr (domácí) 2 lžíce
- vejce 1 ks
- mléko 1 lžíce
- sůl špetka
Postup přípravy
- Čokoládu nakrájejte na menší kousky.
- Mouky spolu s práškem do pečiva prosejte a přidejte sůl. Vše přendejte do jedné větší mísy.
- Máslo v menší míse utřete s cukry a nakonec zapracujte vejce a mléko. Přidejte k suché směsi a propracujte. Já to dělám prsty, ale vařečka je taky fajn.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
- Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu rozmístěte hroudy trošku dál od sebe. Mně se na plech vešlo 12 sušenek.
- Cookies pečte lehce dozlatova 10 minut. Nechte je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké.
- Uvnitř musí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.
Vyzkoušejte také křehké ovesné sušenky podle návodného videoreceptu