Najděte si recept
Na co máte chuť?

Americké cookies s čokoládou
Není asi nic rychlejšího než tyto americké sušenky. Smíchání těsta zvládnete během pár minut, ale pak si musíte dávat dobrý pozor na teplotu a dobu pečení. Když to přeženete, budou sušenky suché, v opačném případě z trouby vyndáte horkou hmotu. Zkuste 10 minut na menší sušenky a 12 na velké cookies.
do 30 minut
2 plechy porce
Suroviny (2 plechy porce)
- nasekaná čokoláda (na vaření 51 % kakaa) 1 hrnek (200 g)
- polohrubá mouka 1 hrnek
- hladce namletá špaldová mouka 1/2 hrnku
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
- špetka soli
- máslo, pokojové teploty 1/2 hrnku (100 g)
- třtinový cukr 1/2 hrnku
- domácí vanilkový cukr 2 lžíce
- vejce 1 ks
- mléko 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Čokoládu nakrájejte na menší kousky.
- Mouky spolu s práškem do pečiva prosejte a přidejte sůl. Vše přendejte do jedné větší mísy.
- Máslo v menší míse utřete s cukry a nakonec zapracujte vejce a mléko. Přidejte k suché směsi a propracujte. Já to dělám prsty, ale vařečka je taky fajn.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
- Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu rozmístěte hroudy trošku dál od sebe. Mně se na plech vešlo 12 sušenek.
- Cookies pečte lehce dozlatova 10 minut. Nechte je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké.
- Uvnitř musí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!