V Prostřeno! se bude vařit zdravě. Soutěžící jako úkol připraví hříchy na talíři

Od 2. září začíná druhý týden podzimní sezóny netrpělivě očekávaného Prostřeno! Pokrmy budou tento týden lehké a vyvážené. Vařit totiž budou ti, kdo se stravě dlouhodobě věnují a snaží se jíst tak, aby tělu neubližovali. Bude to tedy velmi inspirativní týden.

Tento týden budou u plotny stát dvojice i jednotlivci. Ve speciálu Prostřeno! se budeme věnovat zdravé stravě. Můžeme se těšit na svíčkovou, nebo se bude servírovat tempeh a další dobroty? Uvidíme, co si soutěžící tohoto týdne představují pod pojmem hříchy na talíři. Co se na stolech nakonec objeví? Světové recepty i zvláštní experimenty. Dozvíme se, jak mlsné jazýčky mají naši účastníci. A jedí opravdu zdravě?

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy! Všechny bonusy, recepty nebo hlášky najdete v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno!

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Jako první se do kuchyně postaví manželé Tommy Rocky a Zlatka. Tommy je posedlý sebevzděláváním, chodí na kurzy i školení, hodně čte. Rád rozebírá komplexní témata, tvrdí, že je klidný a rezervovaný. Jeho žena si prošla nepříliš příjemným zdravotním obdobím, ale chce ukázat všem, že zdravé jídlo nemusí být nudné. Ráda se sebevzdělává, miluje kočky a baví ji tarot. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) heavy metal detox smoothie,
2) golash plný tajemných chutí,
3) speciální sekaná se svěžím salátem,
4) vanilkovo-karamelové kostky.

Úterní večer bude patřit manželům Atreyovi a Kateřině. Ti chtějí ostatní inspirovat ke změně životního stylu. Pozvání do dílu o zdravém stravování je pro ně možnost, jak přinést semínko inspirace i mimo jejich běžné klienty a sledující. Pokud vyhrají, tak polovinu věnují nadaci Vize Dagmar Havlové, se kterou dlouhodobě spolupracují. Druhou polovinu investují do vytvoření zázemí Healing Temple. Jako zábavu si připraví meditaci v jurtě s křišťálem. Tato jídla si vybrali, protože to jsou jejich oblíbené dobroty, které připravují pro své přátelé. A co se na talířích objeví?
1) Jarní salát pěti chutí se zeleninovým burgerem a makadamovým krémem,
2) chřestová polévka s medvědím česnekem, kokosové jerky a kváskový bezlepkový chléb s fermeto pestem,
3) pizza s kokosovou majonézou, cherry rajčátky, lupinovým tempehem a rukolou,
4) lahodná sklenička s kokosovým jogurtem dvou barev, chia vanilka, čokoláda, ovoce, granola a kešu máslo.

Středeční hostitel Jakub je v Prostřeno! už podruhé. Rád by si užil pohodu a týden bez stresu. S natáčením má zkušenosti – účinkoval v pořadu Česko Slovensko má talent 2019 a byl v Prostřeno! v roce 2015. Výhru nejspíš rozdělí mezi své soupeře a přispěje své klientce na aktuální účast na mistrovství světa, která se bude konat v Japonsku. Co připraví svým soupeřům a jak bude chutnat? Podávat se bude:
1) zapečené avokádo s křepelčím vejcem,
2) chřestové „cappucino“,
3) poctivý burger s domácím pečivem a křupavými hranolky,
4) target brownies.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, tabulkářka Ester. Nabídku přijala a bere to jako vystoupení z komfortní zóny. Těší se na zábavu a nové zkušenosti. Pokud by vyhrála, tak má přání, které ale nechce vyslovit, aby se jí splnilo. Jako zábavu si pro své hosty připraví hádání a přiřazování kalorií k jídlu. Toto menu je vyvážené, jak to má ráda. Jak bude chutnat její menu? Podávat se bude:
1) roastbeef, lanýžový dip, Pinsa a malý zeleninový salát – 298 kcal,
2) italská rajčatová polévka s balkánem – 140 kcal,
3) tuňákové lasagne – 450 kcal,
4) jogurtové lívance, borůvkový žahour – 325 kcal.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Pavel. Podniká ve fitness a pracuje jako trenér. Rád by si udržel soukromí a nechce svůj rodinný život probírat. Přijal toto pozvání, protože i s týmem usoudil, že by to mohla být legrace a dobrá zkušenost v rámci jistého tlaku, který na něj bude vyvíjen při pozici, která mu není vůbec komfortní. Jako zábavu si pro své hosty připraví ochutnávku potravin a hádání, kde jsou přidaná ochucovadla a co je bez nich. Hledal variabilní kombinaci menu, aby mohl jídlo přizpůsobit hostům dle potřeby a jejich případnému stylu stravování. Jak se mu bude dařit a koho jeho menu oslní? Podávat se bude:
1) lehká proteinová palačinka plněná ovocem,
2) krémová polévka z pečené zeleniny,
3) poke bowl,
4) Šaliho panna cotta.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden sledujte premiérové díly z Prahy a středních Čech

Kdo má nejlákavější menu?

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty