Suroviny
- zelený chřest 15 stonků
- cibule (střední, najemno nakrájená) 1 ks
- máslo 4 lžíce
- kuřecí vývar (nebo vývar ze 3 kalíšků Knorr Bohatý bujón kuřecí) 1,5 litru
- smetana ke šlehání 200 ml
- pepř (čerstvě namletý)
- parmazán (hoblinky, nebo opečené krutony k podávání)
Postup přípravy
- Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce. Poté ho nakrájejte na kostky.
- Máslo rozpusťte v hrnci a opečte cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte chřest a chviličku opékejte. Zalijte vývarem připraveným z Knorr Bohatého bujónu a vařte zhruba 10 minut, až chřest změkne. Pár kousků chřestu (ideálně špičky) vyndejte na ozdobu a polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
- Přilijte smetanu a ještě chvilku povařte. Dochuťte pepřem. Do misky nalijte polévku, přidejte kousky chřestu, který jste si dali stranou, a dozdobte parmezánem nebo opečeným chlebem.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Vyzkoušejte také chřestovou polévku z bílého chřestu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Chřestová polévka – jemný krém s delikátní chutí