Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka ze zeleného chřestu

8 porcí
do 30 minut
Chřestová polévka
Chřestová polévka Autor: archiv Knorr
Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a právě teď je jeho sezona, tak si ho užijte vrchovatě. Vyzkoušejte například tuto lahodnou krémovou polévku. Příprava je jednoduchá a výsledek vás zaručeně potěší.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce. Poté ho nakrájejte na kostky.
  2. Máslo rozpusťte v hrnci a opečte cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte chřest a chviličku opékejte. Zalijte vývarem připraveným z Knorr Bohatého bujónu a vařte zhruba 10 minut, až chřest změkne. Pár kousků chřestu (ideálně špičky) vyndejte na ozdobu a polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  3. Přilijte smetanu a ještě chvilku povařte. Dochuťte pepřem. Do misky nalijte polévku, přidejte kousky chřestu, který jste si dali stranou, a dozdobte parmezánem nebo opečeným chlebem.
Reklama

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama