zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lasagne s tuňákem, hráškem, vejcem a bešamelem
Autor: archiv Rio Mare Lasagne s tuňákem, hráškem, vejcem a bešamelem

Lasagne s tuňákem, hráškem, vejcem a bešamelem

Hodnoceno: 5x
Klasické lasagne se připravují s boloňským ragú z mletého masa. Pro zdravější a chuťově zajímavou verzi můžete vyzkoušet omáčku s konzervovaným tuňákem, ideální způsob, jak dostat do dětí rybí maso!
do 1,5 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Sugo: Rajčata nakrájejte na malé kostky a dejte do misky. Česnek rozmáčkněte plochou stranou nože a vložte do rozpálené pánvičky s olivovým olejem. Jakmile bude mít česnek zlatavou barvu, přidejte kostky rajčat a ztlumte plotýnku na polovinu. Dochuťte solí a pepřem. Rajčata nechte vařit cca 15 minut. Poté přidejte tuňáka a nasekanou bazalku a nechte společně krátce prohřát.
  2. Bešamel: Ve středně velkém kastrolu rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte moukou, pečlivě promíchejte a nechte asi minutu zatáhnout. Zalijte mlékem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, dokud směs nezíská konzistenci omáčky, cca 10-15 minut.
  3. Lasagne: Vajíčka uvařte natvrdo 9 minut, nechte vychladit a nakrájejte na plátky. Hrášek nechte povolit, parmazán nastrouhejte a mozzarellu nakrájejte na plátky. 
  4. Připravíme středně velký vyšší pekáč a začněte vrstvit. První vrstva je vždy bešamel. Bešamelem nejprve pokryjte dno pekáče, zakryjte pláty lasagní a ty zakryjte opět bešamelem. Bešamel zakryjte sugem, ozdobte hráškem, vajíčkem a mozzarellou a vše zaprášte parmazánem. Nyní máte hotovou první vrstvu. Pokračujte ve vrstvení a udělejte další tři vrstvy.
  5. Troubu zahřejte na 170 stupňů a pečte cca 45 minut. Po vyndání z trouby nechte lasagne ještě minimálně 10 minut odpočívat, budou se pak mnohem lépe porcovat.
  6. K podávání: V malém rendlíku zahřejte smetanu, přidejte parmazán a nechte ho rozpustit. Na talíř nalijte porci této jednoduché omáčky a doprostřed položte vykrojenou porci horkých lasagní. Natrhaná bazalka a pár kapek olivového oleje umocní skvělý gastronomický zážitek. 
Lasagne s tuňákem, hráškem, vejcem a bešamelem
Autor: archiv Rio Mare Lasagne s tuňákem, hráškem, vejcem a bešamelem

reklama