Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi inspiruje celý svět recepty plnými chutí, vůní a barev

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi Zdroj: archiv

  • Zavřít
Šéfkuchař Yotam Ottolenghi

Šéfkuchař Yotam Ottolenghi Zdroj: archiv

V prosinci roku 1968 se v Jeruzalémě narodilo do učitelské rodiny Ottolenghiů druhé a prostřední dítě, Yotam. Při studiích filozofie a srovnávací literatury na telavivské univerzitě asi málokdo tušil, že se stane jedním z nejznámějších a nejinovativnějších šéfkuchařů světa.

Seznam.cz banner

Ovšem Yotamovo „literární“ vzdělání a pouniverzitní zaměstnání redaktora izraelského deníku Haaretz je na jeho zatím pěti kuchařkách víc než znát – čtou se jako kniha a stávají se takřka okamžitě bestsellery…

Po přesunu do Amsterodamu a posléze do Londýna se ale Yotamovi změnil v mnoha ohledech život. Chtěl sice pokračovat ve studiích, ale nakonec se rozhodl pro proslulou kuchařskou školu Le Cordon Bleu. Šestiměsíční studium mu vyneslo místo šéfcukráře v několika významných restauracích a posléze v proslulé londýnské pekárně a cukrárně Baker&Spice, kde se také seznámil se Samim Tamimim. Teprve v Londýně oba zjistili, že se narodili a vyrůstali v Jeruzalémě – ovšem každý na jiné straně rozbroji trápeného města. Nikterak jim to nebránilo ani v přátelství, ani v následné spolupráci, která trvá dodnes a která vyústila i v nádherné kuchařské knihy Ottolenghi a Jeruzalém. První z nich dávno patří do celosvětové desítky nejprodávanějších kuchařek na Amazonu a druhá vyskočila na třetí místo ještě před svým anglickým vydáním (v češtině vyšla na konci roku 2016).

Koláč s karamelizovaným česnekem
Recepty

Koláč s karamelizovaným česnekem

10

Knížky jsou ale jen třešničkou na dortu, korunující úspěšnou podnikatelskou kariéru, a také jejím odrazem. K Ottolenghiho podnikům patří stejnojmenné lahůdkářství (prodávající kromě surovin a značkových výrobků hlavně hotová jídla včetně snídaní a moučníky) v nóbl londýnských čtvrtích Notting Hill, Islington a Belgravia, a dnes už oceněními ověnčená restaurace NOPI. Všechny Ottolenghiho podniky samozřejmě spojuje jeho rukopis – odvážná, neuvěřitelně pestrobarevná jídla, která, jak říkají hodnotitelé, „z talíře doslova vyskakují“. Kořeny mají samozřejmě v oblasti Středního východu a v Ottolenghiho rodné zemi, ale spojují v sobě vlivy kuchyní Sýrie, Turecka, Íránu či Arménie. Jídla, jako je salát z máslové dýně s červenou cibulí a tahini, kořeněný za´ataarem či pečený lilek s jogurtem s kurkumou a granátovými semínky nebo pražená brokolice s česnekem a chilli (ta mimochodem pochází z repertoáru Sami Tamimiho a jeho předchozího působení v jedné telavivské restauraci), která se poprvé objevila v lahůdkářství Ottolenghi, se už – stejně jako tamní pusinky – stala naprostou londýnskou klasikou.

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami
Recepty

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami

18

Donedávna striktní vegetarián Ottolenghi samozřejmě miluje vše bezmasé (čehož důkazem jsou kromě nabídky v jeho lahůdkářstvích další dvě skvostné kuchařské knihy Plenty, česky Hojnost, a Plenty More).

Před několika lety ale přišel na chuť i masu a dnes občas vzbuzuje vášně u zásadových vegetariánů, kdy k zeleninovému pokrmu doporučuje právě maso, ale on sám má jasno: „Nejsem svázaný pravidly, nepřemýšlím jako ideolog. Zelenina a luštěniny mají právo na samostatný život a nesnáším jejich roli coby náhražek nebo doplňků masa. Jsou skvostné samy o sobě. A maso by mělo být vyhrazeno pro slavnostní příležitosti, ne být každodenním krmivem. V bezmasém jídle je přece tolik nekonečných možností.“

Své názory a recepty dále předává coby „jídelní sloupkař“ časopisu The Guardian. Jako populární osobnost také předsedá různým soutěžím a natočil také vícedílný pořad o cestách za jídlem Ottolenghi´s Mediterranean Feast. Vzhledem ke kořenům a stylu jeho receptů je jasné, že některé suroviny nepatří v chladnějších pásmech k těm úplně běžným, ale Yotam o nich sám říká: „Vždycky se snažím mít na mysli domácí kuchaře, a kdybych nepoužíval zvláštní a méně obvyklé suroviny, lidi by mě nečetli. A koneckonců každá doba má své exotické a neobvyklé přísady, a za pár let jsou už úplně běžné.“ Jeho výběr nových a zajímavých přísad se také často mění, ale svůj obecný postoj k jídlu a vaření si dávno vyjasnil: „Myslím, že lidi se jídlem moc stresují a často se pokoušejí jím ostatní ohromit, chtějí pořád měnit repertoár. Tenhle soutěživý přístup k vaření nemám rád. Myslím, že když něco děláte opravdu dobře, neměli byste to měnit – vás výsledek uspokojuje a nemusíte být pořád plní obav, jak zvládnete ty nejnovější trendy. To je podle mě ztráta času.“

Lilek s podmáslím a granátovým jablkem
Recepty

Lilek s podmáslím a granátovým jablkem

13

V jeho pokrmech také zdaleka tak nejde o exotická koření a přísady, jako o správný postup přípravy hlavních surovin tak, abyste z ní vydobyli chuťové maximum – právě to je pak na výsledku to nejpřekvapivější.

Další pobočky už Ottolenghi otevírat nechce, protože on a jeho 3 obchodní partneři každý den osobně kontrolují, zda na nich vše probíhá, jak má, a více by jich takto nezvládli. Od původního bezstarostného přístupu k vaření se také Yotam přesunul k setrvalému testování receptů a takřka neustálých mikroskopických úprav tak, aby byla jeho jídla zcela dokonalá („myslím na ně čtyřiadvacet hodin denně“). Je také velmi zodpovědným otcem, se svým partnerem Karlem vychovávají dva syny, Maxe („miluje naše ranní vycházky, hlavně když jezdí popeláři“) a Flynna. Synové znamenali v jeho životě obrovský posun a péče o ně také zcela změnila jeho přístup k práci i k životu. Jak sám říká, „jsem už postarší otec a někdy jsem pěkně utahaný – ale otcovství mě taky dobře nakoplo. Nic lepšího jsem v životě neudělal.“ Kdo měl tu čest, potvrzuje – kvalita jeho podniků a služeb má stále lepší úroveň, skvělou atmosféru a je velice inspirativní. Světlo světa už nejnověji spatřila také pátá kuchařka, věnovaná repertoáru restaurantu Nopi. Máme se na co těšit.

Knihy Hojnost a Jeruzalém vydalo v Čechách nakladatelství Slovart.

Připravila Jitka Rákosníková

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo kniha restaurace vůně Jeruzalém maso dort kuchařka recept šéfkuchař pokrm vegetariánská kuchyně Yotam Ottolenghi

Návrhy pro vás

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem Recepty

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto Sladké

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod


Přečtěte si také

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Novinky
Pivní speciály, které vám změní pohled na svět piva! Pojďte s námi na jedno orosené

Pivní speciály, které vám změní pohled na svět piva! Pojďte s námi na jedno orosené

Sladké
Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Recepty
Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem

Sladké
Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Recepty
Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Zelenina
Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Recepty
Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra Těstoviny

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra

Těstovinový orzo salát s fetou a pistáciemi – rychlý, lehký a neodolatelný Saláty

Těstovinový orzo salát s fetou a pistáciemi – rychlý, lehký a neodolatelný

Sladké
Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto Sladké

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Letní osvěžení z mrazáku: Mražené dortíky s ovocnou smetanovou náplní mezi lázeňskými oplatkami Sladké

Letní osvěžení z mrazáku: Mražené dortíky s ovocnou smetanovou náplní mezi lázeňskými oplatkami

Zelenina
Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Krůtí maso na paprice s bramborovými noky – dobře známý recept s lehkou obměnou Maso

Krůtí maso na paprice s bramborovými noky – dobře známý recept s lehkou obměnou

Dušené kuře s bramborami v orientální salse od Lubojatzky Couple Maso

Dušené kuře s bramborami v orientální salse od Lubojatzky Couple

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Nápoje
Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem Nápoje

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Ryby a mořské plody
Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka Ryby a mořské plody

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka

Polévky
Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Mavromatika  – řecká fazolová polévka s tymiánem Recepty

Mavromatika – řecká fazolová polévka s tymiánem

Zelená fazolková polévka s koprem – snadný oběd, který zasytí i příjemně zahřeje Polévky

Zelená fazolková polévka s koprem – snadný oběd, který zasytí i příjemně zahřeje

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Sladké
Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto Sladké

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Saláty
Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik Recepty

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové Recepty

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové

Recepty
Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře Ryby a mořské plody

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto Maso

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto

prima-cnn-news

ON-LINE: Trump a Putin jednají na Aljašce. Předtím si podali ruku a odjeli spolu limuzínou První obětí požárů v Portugalsku se stal bývalý starosta. Pomáhal s hašením plamenů Putin osobně v USA? Kreml chce vyšachovat Kyjev i Evropu, říká analytik. Zmínil i metody KGB

prima-zeny

Před kamerou po letní pauze. Vacula šel z klece do kostela, Řezníček nestihl moře Pohlreich opět v roli šéfa: Obdivuju všechny v branži, stav gastro scény se zlepšuje Kdo je kdo v novém seriálu Polabí. Hlavní postavy a jejich herečtí představitelé

prima-zoom

Setkání Trump-Putin na Aljašce Částí Česka projdou silné bouřky a přívalový déšť. Mapa ukazuje, kde udeří Robotičtí králíci na sebe lákají obří invazivní krajty. Jak? Hýbou se, hřejí a voní

prima-fresh

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Pivní speciály, které vám změní pohled na svět piva! Pojďte s námi na jedno orosené Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

prima-cool

Nikdo 2 je podle kritiků ideálním letní peckou Vetřelec ukázal ohromné kulisy, ve kterých se natáčel první díl nového seriálu Cillian Murphy je učitel roku. V prvním traileru čelí teroru grázlů v polepšovně

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Ewa Farna žije v luxusní vile za Prahou. Manžel zdědil dům na Novém Světě Natrhejte si mariánské bylinky! Jaké mají účinky a na co jsou dobré? Letos je hodně much. Zbavte se jich pomocí pastí a dalších vychytávek

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.