Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami Zdroj: Jeruzalém

  • Zavřít
Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami

Salát s kuřecím masem, fenyklem a bylinkami Zdroj: Jeruzalém

Moje hodnocení
24x

Tento krásně barevný salát je mimořádně svěží a šťavnatý. Vytvořili ho kuchaři v Ottolenghiho londýnském lahůdkářství v Belgravii, kde se stal velkým hitem. Uvařený a rozmixovaný pomeranč dodává výbornou chuť a vůni mnoha různým omáčkám a dezertům.

6 porcí
60 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • Pomeranč 1 ks
  • Med 50 g
  • šafránová vlákna 1/2 lžičky
  • bílý vinný ocet 1 lžíce
  • Voda asi 300 ml
  • kuřecí prsní řízky 1 kg
  • Olivový olej 4 lžíce
  • malé fenykly, nakrájené na tenké plátky 2 bulvy
  • čerstvý koriandr 15 g
  • čerstvá bazalka 15 g
  • čerstvá máta 15 g
  • čerstvá citronová šťáva 2 lžíce
  • červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky 1 ks
  • česnek jemně nasekaný 1 stroužek
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Nemáte-li rádi fenykl, můžete ho nahradit kombinací jarní cibulky a rukoly.

Výběr neodolatelných receptů Yotama Ottolenghiho

Výběr neodolatelných receptů Yotama Ottolenghiho

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C, plynovou na stupeň 6). Z pomeranče odstraňte na obou vrcholech plátek silný zhruba 1 cm a zbytek pomeranče nakrájejte na 12 klínků. Neloupejte ho, ale odstraňte případné pecičky.
  2. Klínky pomeranče dejte do rendlíku s medem, šafránem, octem a takovým množstvím vody, aby byly těsně zalité. Přiveďte k varu a vařte na mírném stupni zhruba 1 hodinu. Na konci byste měli mít měkký pomeranč a asi 3 lžíce hustého sirupu; během vaření kontrolujte, kolik tekutiny v rendlíku zbývá, a případně přidejte trochu vody. Pomeranč se sirupem rozmixujte na hladkou, mírně tekutou pastu (opět může být potřeba trochu vody přidat).
  3. Kuřecí maso smíchejte s polovinou olivového oleje, důkladně osolte a v grilovací pánvi, rozehřáté na velmi vysokou teplotu, ho opékejte zhruba 2 minuty na každé straně, aby se zatáhlo a aby se na něm vytvořily pěkné připečené proužky. Opečené maso dejte do pekáče a pekáč vložte na 15 až 20 minut do trouby. Maso by mělo být propečené, ale zůstat šťavnaté.
  4. Nechte maso vychladnout tak, aby se s ním dalo pracovat, a roztrhejte je rukama na poměrně velké kusy. Maso dejte do velké mísy, přelijte polovinou pomerančové pasty a dobře promíchejte. (Druhou polovinu můžete uchovávat několik dnů v chladničce a ochucovat jí třeba tučné ryby, jako je makrela nebo losos.) Do salátu přidejte zbývající suroviny včetně zbývajícího olivového oleje a opatrně promíchejte. Ochutnejte, případně přidejte trochu soli, pepře, olivového oleje nebo citronové šťávy.

Zdroj receptu

Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Sladké

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Maso

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou


Přečtěte si také

Sladké
Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Prostřeno!
Prostřeno: Nevajíčková pomazánka, pečivo

Prostřeno: Nevajíčková pomazánka, pečivo

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená zelenina, šťouchané brambory, domácí dip tofunéza

Prostřeno: Pečená zelenina, šťouchané brambory, domácí dip tofunéza

Prostřeno!
Prostřeno: Štrúdl z pivního těsta s mákem

Prostřeno: Štrúdl z pivního těsta s mákem

Prostřeno!
Prostřeno: Curry polévka s cizrnou

Prostřeno: Curry polévka s cizrnou

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Soutěžící
Frída Oratorová chce lidem představit veganství

Frída Oratorová chce lidem představit veganství

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Sladké
Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Kubáček: Turek ministrem zahraničí? Stejná situace jako s Lipavským, měl by tam být někdo jiný Horké chvíle Motoristů po hovoru u Babiše: Srabe, spílala žena Turkovi a dobývala se mu do auta Počasí na úterý: Čeká nás chladné ráno. MAPA ukazuje, kde klesnou teploty k nule

prima-zeny

Playboy z Moravy Honza v nahé seznamce: Připadám si jako Karlík v továrně na čokoládu MJ chce pomstít bratra. Mia neváhala a začala taktizovat proti Báře Patrik Kincl se dlouho ve Zrádcích neohřál. Mia ho zneškodnila, hraje špinavou hru

prima-zoom

Jak křeček zvládá alkohol? Šéf NATO vtipně okomentoval potíže ruské ponorky u západních břehů. Původně jí hrozila exploze Kdo jsou poslední rukojmí, které Hamás vrátil do Izraele? Jde o tankisty nebo hrdinu z hudebního festivalu

prima-fresh

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

prima-cool

Chystá se velký návrat Ripleyové Unikl parádní trailer 2. série nového Daredevila. Fanoušky nadchl další velký comeback Udělejte si z mobilu skutečný foťák. Čína epicky vyzývá na souboj Apple a Samsung

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Bydlení Diane Keaton bylo unikátní jako ona sama. Dům z roku 1880 snoubí historii s luxusem Chcete mít v zimě čerstvou pažitku? Pusťte se do domácího rychlení! Na podzim mění listy barvu na žlutou, oranžovou, červenou a hnědou. Víte proč?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.