Když není nálada nebo čas uvařit nebo zkrátka máte chuť na skvělé jídlo z restaurace, ale nechce se vám opustit pohodlí své pohovky, je načase vybrat, na co máte chuť, a objednat si jídlo domů. Já tentokrát naklikala večeři z oblíbeného bistra Kro Kitchen v Praze.
Hostina z Kro Kitchen vám vykouzlí úsměv na tváři! Tohle jídlo budete chtít jíst znova a znova
I když si většinou objednávám jídla z restaurací, které mám v dosahu domova, někdy zkrátka zvítězí místo, které je sice dál, ale jeho nabídka je nezaměnitelná. Moje volba padla na Kro Kitchen bistro & rotisserie z pražských Vinohrad. Do Bubenče to sice není úplně kousek, ale nakonec to téměř zázračně kurýrovi z Dáme jídlo trvalo jen 20 minut a mohla jsem nandavat večeři na talíře.
Jídlo přijelo dostatečně teplé, od pohledu naprosto čerstvé, zabalené v povoskovaných papírových krabičkách. Omáčky a salátek v malých plastových krabičkách. Pokud byste chtěli jídlo konzumovat třeba v parku, napište při objednávce do poznámky, že chcete přibalit příbory, ve standardní dodávce nebyly.
Jako předkrm jsem zvolila kuřecí stripsy z kuřecích stehenních řízků marinovaných v podmáslí, dochucené prachem s kimchi a usmažené dokřupava. Podávají s nakládanou zeleninou nakyselo a aioli z medvědího česneku (199 Kč). Já si k tomu ještě přiobjednala ze zvědavosti zauzenou majonézu (29 Kč) a obě omáčky byly výtečné. Maso bylo šťavnaté, povrch hodně křupavý, zelenina vše krásně odlehčila.
Jako hlavní chod jsem zvolila místní signature dish – kombo s trhaným uzeným kolenem zasypané strouhaným křenem (235 Kč), ke kterému se podávají bramborové lokše, vynikající křenový coleslaw z červeného zelí, moje milovaná a krásně barevná fermentovaná zelenina. Vše doplňuje domácí švestková XO omáčka a zázvorová hořčice. Ani se nedivím, že se zákazníci pro tohle jídlo pravidelně vracejí, bylo to skvělé, chuťově vyvážené a rozhodně žádná nuda.
Většina dalších jídel v Kro Kitchen má základ v kuřecím mase. Farmářská kuřata zde pečeou na otáčecím roštu. Můžete si dát třeba zajímavě upravené kuře na paprice nebo vymazlený Caesar salát. Já jsem kvůli dceři, která jí dost úzkoprofilově, vybrala čtvrtku kuřete s bramborovou kaší (205 Kč). Neuvěřitelně šťavnaté kuřecí stehno doplnil kromě hedvábné kaše také míchaný salát s ředkvičkami se zálivkou z podmáslí.
Co říct závěrem? Jídlo bylo jednoduše fantastické! Kvalita surovin nekompromisní, zpracování velmi nápadité, ale chuťově vyvážené, talíř hrál barvami a působil velmi lákavě.