V týdnu od 7. dubna se můžete těšit na speciál s kuchaři. Ti běžně v Prostřeno! nevaří, takže to bude zajímavá podívaná. Jak jim půjde vaření před kamerou a čím se budou chtít před diváky vytáhnout? Menu vypadají opravdu lákavě.

Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Libor Kovačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vojtěch Kanta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Heřman Gazda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Oldřich Holec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miloš Dub Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
V týdnu od 7. dubna se můžete těšit na speciál s kuchaři. Ti běžně v Prostřeno! nevaří, takže to bude zajímavá podívaná. Jak jim půjde vaření před kamerou a čím se budou chtít před diváky vytáhnout? Menu vypadají opravdu lákavě.
V Prostřeno! se sejde opět zajímavá parta. Výhradně muži a kuchaři profesí i životní vášní. Jak se jim bude dařit u soutěžních sporáků? A jak mlsné jazýčky budou mít jejich profesionální hosté a soupeři? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava luxusní zemlbáby a její zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o úkol týdne?
Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Borko BIDLO hotdog Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Z dýně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Býk na víně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Libor Kovačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čedarové krokety s bazalkovou majonézou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Česnekový krém s bramborovou slámou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roastbeef s omáčkou z hrubozrnné hořčice s bramborovým fondánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pistáciové tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vojtěch Kanta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tlačenka v krabici Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Křenový krém starého havíře Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tříminutová pizza Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravká čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Heřman Gazda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí Wellington s lanýžovým puré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Oldřich Holec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rebelské vittelo tonnato Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kukuřičný krém, restované chorizo a koriandrová gremolata Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Family BBQ – vepřová pluma asian fusion, picanha Argentina, grenaille v ohni, variace listových salátů a omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Spálené ovoce, skyr, vanilka, mučenka a sušenkový crumble Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miloš Dub Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravká čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kdo si do poslední chvíle bude myslet, že úkolem týdne je zcela jiná dobrota, a kdo na něj nakonec zapomene? Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!
Jako první se do kuchyně postaví Libor. Sledovat můžete jeho Borkovu show na sociálních sítích. Nabídku účastnit se speciálu Prostřena přijal proto, že je to pro něj výzva. Během soutěže očekává, že bude ve stresu. Pokud by vyhrál, peníze by věnoval na charitu. Menu sestavil impulzivně z jídel, která ho napadla. Na jaká jídla se tak mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Borko BIDLO hotdog,
2) polévka z dýně,
3) býk na víně,
4) dezert.
Úterní večer bude patřit Vojtěchovi. Pracoval jako kuchař a šéfkuchař v restauraci Gourmetpauza. Od roku 2020 podniká. Má manželkou Annu, s tou má dceru Stellu a společně mají ještě pejska Fidorku. Jejich život se točí hodně kolem jídla. Dobré jídlo jim dokáže zvednout náladu o 100 % a špatné jídlo je na rozvod. Dojde na něj mezi soutěžícími? Co bude Vojtěch podávat?
1) Čedarové krokety s bazalkovou majonézou,
2) česnekový krém s bramborovou slámou,
3) roastbeef s omáčkou z hrubozrnné hořčice s bramborovým fondánem,
4) pistáciové tiramisu.
Tento týden se prostírá v Praze:
Středeční hostitel, zvaný Heřman, pracuje v utajení. Nositel tohoto uměleckého jména pracuje jako elektrikář na šachtě. Na internetu ho najdete jako ostravského gastrošefa. Manželka Žaneta a dvě děti jsou jeho rodinou. Nabídku přijal, protože hodně jeho kukačů z Facebooku ho tam chtělo. Kdyby vyhrál, koupil by si palírnu. Jako zábavu si pro své hosty připraví kvíz – hosté budou překládat „ostravská“ slova. Tato jídla si vybral dle jeho slov proto, že jsou: „Jednoduché jak sviňa a kuchyň není od toho, abychom v ní trávili mládí.“ Podávat se bude:
1) tlačenka v krabici,
2) křenový krém starého havíře,
3) tříminutová pizza,
4) pařížsko-ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih).
Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, profík Oldřich. Po celou kariérní dobu pracuje na pozici šéfkuchař, kde získal zkušenosti od známých šéfkuchařů jak z domácí tuzemské scény, tak i v zahraničí. Dělal si poznámky, ze kterých doposud čerpá, a upravuje recepty dle provozu, ve kterém pracuje. Nabídku přijal, aby měl možnost ukázat, co je v něm dobrého, a dal možnost mladým talentům ukázat, jak je gastronomie krásná. Podávat se bude:
1) hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu,
2) grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem,
3) hovězí Wellington s lanýžovým puré,
4) rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina.
Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Miloš. Je šéfkuchař, event creator a caterer. Má snoubenku a je zasnoubený asi pět let. Jako majitel cateringové společnosti dělá šest měsíců z roka a dělá desítky svateb za rok, ale on sám na vlastní ještě neměl čas. Se snoubenkou Hankou mají osm měsíců starého syna Miloše a neřeknou mu jinak než Mildínek. Jídla do menu si vybral, protože je má rád, baví ho vaření a alespoň jedno z jídel se objeví vždy na jeho akcích. Podávat se bude:
1) rebelské vitello tonnato,
2) kukuřičný krém, restované chorizo a koriandrová gremolata,
3) family BBQ – vepřová pluma asian fusion, picanha Argentina, grenaille v ohni, variace listových salátů a omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde,
4) spálené ovoce, skyr, vanilka, mučenka a sušenkový crumble.
Každé pondělí najdete na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!
Sledujte Prostřeno! každý všední den od 16:50 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living