Vitello tonnato
Zdroj: Vlado Kníž
Vitello tonnato
Zdroj:
Vlado Kníž
Vitello tonnato, to je klasický italský recept, který pochází ze severní části Itálie. Tenké plátky telecího jsou zalité jemnou tuňákovou omáčku a v tomto případě dozdobené kapary. Vyzkoušejte tradiční postup podle receptu Zdeňka Pohlreicha.
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30 - 40 minut.
-
Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.
-
Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.
-
Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.
Vitello tonnato 2
Zdroj: Vlado Kníž
Vitello tonnato 2
Zdroj:
Vlado Kníž
Připravte si tento recept podle video receptu přímo se Šéfem: