Vyhledávání
Reklama
Vitello tonnato
4 porce
do 1,5 hodiny

Vitello tonnato, to je klasický italský recept, který pochází ze severní části Itálie. Tenké plátky telecího jsou zalité jemnou tuňákovou omáčku a v tomto případě dozdobené kapary.
Reklama
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
- telecí kýta
- Tuňák 1 konzerva
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- Cibule 1 ks
- Kapary
- masový vývar
- citronová štáva
- Majonéza
- snítky tymiánu
- Olivový olej
- Sůl
Reklama
Postup
- Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30 - 40 minut.
- Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.
- Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.
- Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.
Reklama
Vitello tonnato, foto: Vlado Kníž
Připravte si tento recept přímo se Šéfem:
Reklama