Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vitello tonnato

4 porce
do 1,5 hodiny
Vitello tonnato
Vitello tonnato Autor: Vlado Kníž
Vitello tonnato, to je klasický italský recept, který pochází ze severní části Itálie. Tenké plátky telecího jsou zalité jemnou tuňákovou omáčku a v tomto případě dozdobené kapary.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30 - 40 minut.
  2. Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.
  3. Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.
  4. Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.
Reklama

Vitello tonnato  Foto:

Vitello tonnato, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

TVŠ III (8) - Vittelo tonnato
Vitello tonnato
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama