Suroviny
- kukuřičné lupínky 9 plátků
- smetana ke šlehání 250 ml
- zeleninový vývar 500 ml
- mléko 500 ml
- cibule 1 ks
- slunečnicový olej 3 lžíce
- sterilovaná kukuřice 300 g
- sůl
- muškátový oříšek
- bílý pepř
Postup přípravy
- Cibuli očistěte, nadrobno nakrájejte a orestujte dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijte zeleninovým vývarem a vařte cca 10–15 minut.
- Přidejte kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přiveďte k varu. Poté do polévky vsypte 5 plátků nadrcených Cornies a nechte na mírném ohni vařit pět minut.
- Ponorným mixérem rozmixujte vše dohladka. Osolte, okořeňte bílým pepřem a muškátovým oříškem.
- Na závěr polévku ozdobte zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.