Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Soutěžící připraví jídla s banánem

Od 10. června budou v Prostřeno! v převaze muži. Tři na dvě statečné ženy. Přesně taková bude sestava, která bude bojovat v týdnu o titul nejlepšího amatérského kuchaře. A navzájem si nedarují vůbec nic.

V připravovaném týdnu se utkají soutěžící z Prahy a středních Čech. Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava pokrmu z banánu či jeho zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod. Kdo si představení v kuchyni užije, a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? A kdo bude nakonec největším taktikem?

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Lumír. Aktuálně studuje na FEL ČVUT obor softwarové inženýrství. Pracuje jako provozní baru. Je bezdětný a žije společně s dalšími studenty ve studentském bytě. Do pořadu ho přihlásila jeho přítelkyně. Rád by zkusil štěstí a bere to jako výzvu. Na talíři se objeví:
1) Brynzové sushi,
2) okurkové gazpacho,
3) šípková omáčka,
4) limetkovo-citronový dort.

Úterní večer bude patřit Jurajovi. Žije v Praze s přítelkyní. Zbytek rodiny má v Bratislavě. Proč je v soutěži? Když sledoval Prostřeno!, tak řekl přítelkyni, že by určitě uvařil lépe, a ona mu nevěřila… Tak se přihlásil. Pokud by vyhrál, tak by si něco odložil na investiční účet a velká část by mu pokryla jeho plány na léto. Na talířích se objeví:
1) Macova delikatesa: domáca crostini bagetka s domácím cream cheesom,
2) kraličia srdcovka: mrkvovo-zázvorovo-batátový krém,
3) pre fajnovú lýšku: zemiakové a mrkvové gnocchi s kuracím masom, pestom, baby špenátom a rajčinami,
4) jesenná pena: pena z maslovej dyne a čokolády s malinovým coulis.

Středeční hostitel Petr je v životě dokonale spokojený. Má velkou rodinu a dělá to, co ho baví. Bydlí sám v malé garsonce, vařit bude v domě svých rodičů. Do pořadu se přihlásil sám, protože ho považuje za legendární a chtěl si to vyzkoušet. Pokud by vyhrál, tak by splatil některé dluhy a koupil by si něco pěkného. Podávat se bude:
1) Opalovaná kroketka s omáčkou ze zeleného curry s restovanou baby brokoličkou,
2) tomatová polévka,
3) filírované kachní prso s medovo-hořčičnou omáčkou, restovanou jarní cibulkou a baby brambůrkami,
4) obrácený dezert.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Polina. V budoucnu plánuje magisterské studium a chtěly by vyjet na studijní a pracovní stáž do zahraničí. Přivydělávala si brigádami, absolvovala několik stáží. Mimo klasickou práci se věnuje i vlastním projektům. Byla spolupořadatelkou festivalu „Recyfest“. Od jara 2023 má vlastní projekt SFS – Student Fashion Show. Nyní pracuje jako freelancer v odvětví digitálního marketingu. Její menu bude tajemné. Podávat se bude:
1) Šťastný nový rok,
2) péče od maminky,
3) velikonoční králíček,
4) vůně nedělního rána.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Terezie. Pracovala jako baristka a nyní je nezaměstnaná. Hledá si práci a užívá si pocitu úspěchu po zakončení studia. Je svobodná čerstvá absolventka bakalářských studií. Bydlí se dvěma spolubydlícími a kočkou. Do pořadu ji přihlásili její kamarádi. Terezie výzvu přijala, aby zjistila, jestli umí opravdu vařit a ověřila si to, co jí tvrdí její kamarádi. Pokud by vyhrála, tak by vzala rodiče a bratra na večeři, aby jim poděkovala za všechnu jejich podporu. Jak jí to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Bruschetta s rajčátky a zeleným salátkem,
2) polévka z červené čočky,
3) steak z tuňáka s chimichurri, batátovým pyré a zelenými fazolkami,
4) matcha dortík s borůvkami a bílou čokoládou.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Kdo má podle vás nejzajímavější menu?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte partu z Plzeňského kraje:

Stáhněte si aplikaci Prostřeno! a už vám nic neunikne

Najdete ji na Google Play nebo v Apple Store.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty