Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tomatová polévka

4 porce
do 2 hodin
Tomatová polévka
Tomatová polévka
Výborná polévka, která chutná stejně dobře v létě i v zimě. Zvlášť pokud ji uděláte z rajčat z vlastní zahrádky. Plná chuť, kterou skvěle doladí voňavá bazalka a špetka aromatické skořice, vás mile překvapí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Připravte si jíšku. V hrnci rozehřejte máslo a opražte na něm mouku. Zalijte ji studeným vývarem a přiveďte k varu.
  2. Do vývaru přidejte čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré. Promíchejte a vařte přibližně 20 minut. Zatímco se polévka vaří, přidejte do ní špetku skořice a pár lístků čerstvé bazalky. Uvařenou polévku propasírujte přes síto nebo ji rozmixujte ručním mixérem.
  3. Dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí. Dle kyselosti rajčat doslaďte hnědým cukrem. Hotovou polévku dejte na talíř, ozdobte kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama