Těsto
- vejce 6 ks
- cukr krupice 300 g
- máslo 400 g
- mléko 400 ml
- hladká mouka 600 g
- sůl 2 špetky
- vanilka
- limetková kůra 5
Krém
- smetana ke šlehání 500 ml
- tvaroh 500 g
- limetková kůra 1
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
- Těsto rozdělte do 4 odepínacích forem o průměru 15 cm vyložených papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte asi 30 minut. Po upečení nechte korpusy vychladnout a pak je seřízněte, aby byly rovné.
- Na krém ušlehejte šlehačku a spojte ji s ostatními surovinami, oslaďte podle chuti. Krémem spojujte korpusy a celý dort jím potřete.