Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem

4 porce
do 30 minut
Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem
Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem
Tento recept od šéfa Zdeňka je skvělý tip na svačinku anebo ho můžete připravit jako pohoštění pro své hosty. Jednoduché a chuťově geniální.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Želatinu namočte ve vodě a pak ji nechte rozpustit ve víně, které jste přivedli k varu. Směs přelijte do mísy a nechte zchladit.
  2. Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, orestujte ji dozlatova a pak vložte játra a tymián. Osolte a opepřete. Maso rozmačkejte, podlijte kapkou vína a nechte povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijte. Přidejte nakrájené ančovičky, kousek másla a promíchejte.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte plátky bílého chleba. Na topinky nandejte hotová játra, ozdobte kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína.
Reklama

Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem Foto:

Zdeněk Pohlreich

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem: 

 

TVŠ III (4): Crostiny s kuřecími játry
Crostiny s kuřecími játry
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama