Připravujeme Prostřeno! s pěti fešáky, kteří připraví mužné speciality

Všechny díly tohoto týdne od 6. května už nyní na prima+

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě o vítězné vavříny utkají jen a jen muži. Supermuži.

Všichni se účastnili soutěže Muž roku a každý z nich v ní nějak uspěl. Společné mají také to, že pracují na zdravém životním stylu svém i svých klientů, takže nezdravé dobroty v jejich menu určitě nečekejte. Jak to zvládnou v kuchyni? Budou totiž bojovat s trémou, a nejen s ní. Také s úkolem týdne. Tím bude příprava tradiční mužské specialitky a její zařazení do menu tak, aby nikdo nepoznal, že jde o něco, co není na menu uvedené, a tedy tam nepatří.

Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Již od 29. dubna najdete každé pondělí od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM.

Jako první se do kuchyně postaví Viktor Agateljan. Má základní vzdělání. A má snoubenku. Nabídku přijal, protože má rád zábavu. Účinkoval v Muži roku 2021. Pokud by vyhrál, tak by dal část na útulek a dětský domov. Část peněz by si schoval na plánované líbánky po svatbě. Menu sestavil z jídel italské kuchyně, kterou má velmi rád. Jako zábavu si hosté vyzkouší – box. Povede se mu menu připravit před kamerou na jedničku a zaujmout hosty? Na talíři se objeví:
1) Bruschetty,
2) salát,
3) italské těstoviny,
4) tiramisu.

Úterní večer bude patřit Davidovi Plevovi. Pracoval jako vedoucí skladu. Nyní pracuje jako živnostník – zámečník, osobní trenér, lektor výživy na základních a střední školách. Bydlí společně s přítelkyní Barčou a pejskem Chicem. Každý týden se trochu liší dle jeho práce. Má několik oborů, kterým se věnuje. Sám o sobě si nemyslí, že je nějaký kuchař – a přizpůsobil tomu své menu – vybral jídla, která běžně jí a chutnají dobře. Jako zábavu si pro své hosty připraví fyzickou aktivitu. Jak se mu bude dařit? Na talířích se objeví:
1) Zeleninový salát,
2) mozzarella v županu,
3) kulturistické kuřecí s rýží,
4) čokoládový dort.

Středeční hostitel Petr Ngo chtěl původně připravit asijské menu, pak se rozmyslel. Má staršího bratra, mámu a otce. Zbytek rodiny má ve Vietnamu. Vystudoval gymnázium v Teplicích a poté pokračoval na Vysokou školu ekonomickou v Praze. Po bakalářském studiu si dal půl roku pauzu od vysoké školy a jel pracovat do Švýcarska. Poté se vrátil a pokračoval dál v magisterském studiu. Pokud vše vyjde, tak letos rozjede nový start-up v Praze. Nabídku přijal, protože by rád získal nové zkušenosti, nové přátele a zažil dobrou zábavu. Účinkoval v Muži roku 2022. Pokud by vyhrál, tak by nějakou část daroval útulku a zbytek půjde na nový start-up, který bude letos otevírat v Praze. Podaří se mu na něj získat peníze? Podávat se bude:
1) Carpaccio z červené řepy s bagetkou,
2) polévka Pho,
3) kuřecí maso v těstíčku s pečenými brambory Hasselback,
4) rolovaná zmrzlina.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, František Knobloch. Pracuje jako longevity poradce – výživový poradce na soukromé klinice Elite Medical. Je svobodný a bezdětný, student. Hodně času tráví studiem dvou vysokých škol, hodně se věnuje sportu. Hraje plážový volejbal, kterému se věnuje poloprofesionálně, a nově také vytváří vzdělávací obsah na sociálních sítích týkající se zdraví. Rád by se veřejně podělil o informace a principy, za kterými si ve stravování stojí, a o důvody, které ho k tomu vedou. Podávat se bude toto menu:
1) Lososové rolky s čerstvým sýrem a bylinkami,
2) dlouho tažený vývar z hovězí morkové kosti, drůbežích žaludků a srdíček,
3) pomalu pečená hovězí líčka s batátovým pyré,
4) lehký dezert z ricotty přelitý kakaovou omáčkou s makadamovými ořechy.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí David Kremeň. Aktuálně žije s partnerkou Markétou v Brně, kde občas vypomáhá v jejím rodinném podnikání, prodeji luxusních značek oblečení. Tuto nabídku přijal, protože v tom vidí možnost, že dokáže uvařit jídla, která často nevaří. Peníze z výhry by využil na zvelebení bytu. Zábava se odehraje na střelnici a menu sestavil jako milovník masa tak, aby bylo chutné. Podávat se bude následující:
1) Masovo-zeleninové placičky,
2) brokolicový krém,
3) těstoviny s kuřecím masem na kari omáčce,
4) cheesecake.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Který Muž roku má nevíce sexy menu?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte pár trapasů:

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty